Greška

Došlo je do greške.

Desktop verzija Google Chrome-a će dobiti Reader Mode

18.04.2019 19:50 | 0 Software/Web
Desktop verzija Google Chrome-a će dobiti Reader Mode


Mnogi internet pregledači nude "reader mode", koji uklanja pozadinske elemente na stranici kako bi konkretan tekst bio lakši za čitanje. Ovaj mod je posebno koristan u dugačkim tekstovima. Google već neko vreme radi na reader mode-u za desktop verziju svog Chrome browsera.

Konkurentski pregledači, kao što su Firefox i Microsoft Edge već imaju reader mode na desktopu, tako da je zanimljivo videti da se i Google pridružuje. Mod je trenutno u razvoju, tako da ga samo Chrome Canary korisnici mogu isprobati.

 

Pogledajte još: Google omogućio Chrome tamni mode za macOS; Windows podrška stiže uskoro


Mod radi onako kako se i očekuje od reader moda. Sav nepotrebni sadržaj, kao što su animacije, sektor sa komentarima, reklame i drugo su uklonjeni, kako bi se prikazivali samo tekst članka, naslovi i fotografije u okviru teksta. Kako bi se ovo isprobalo, Chrome Canary korisnici prvo moraju da posete chrome://flags/#enable-reader-mode sekciju i potom omoguće Reader Mode opciju.

Nakon što se funkcija omogući, browser zahteva restartovanje pre nego što ga je moguće koristiti. Reader Mode potom može da radi na bilo kojoj stranici, ali će biti koristan samo na stranicama sa dosta teksta.

Izvor: Ubergizmo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Huawei priredio spektakularnu izložbu fotografija 'Senke'

Ovako izgleda Mortal Kombat 11 na Nintendo Switch konzoli (video)

10504
10505
10506
10507
10508
10509