Greška

Došlo je do greške.

Deset najboljih antivirusa 2017. godine

25.05.2017 11:28 | 13 Software/Web
Deset najboljih antivirusa 2017. godine

Windows Defender je mnogo evoluirao, i nema nikakve sumnje u to, ali je i dalje veći broj korisnika koji se osećaju bezbednije sa rešenjima trećih strana, uglavnom jer obezbeđuju znatno bolju zaštitu za korisnike Windowsa. Kako bi se odredilo koji antivirus proizvod na tržištu donosi najbolju bezbednost, nemački institut AV-TEST sproveo je novo istraživanje tokom marta i aprila kako bi testirao najpopularnija rešenja. Rezultati su pomalo iznenađujući.

Do sada su se na vrhu grafikona nalazila imena kao što su Kaspersky, Bitdefender i Symantec. Međutim, svih šest poena u kategorijama performanse, zaštita i upotrebljivost dobili su samo Kaspersky i Avira ovog puta. Trend, Microsoft, Symantec i Bitdefender su sledeći na listi sa ukupno 17,5 poena, zbog toga što su dobili po 5,5 poena u kategoriji upotrebljivost.

Veliko razočaranje je ESET, koji je dobio 5,5 poena za zaštitu, 4 poena za performanse i 6 za upotrebljivost. To znači da ne samo da nije uspeo da otkrije sve malware, već je i usporio operativni sistem.

Windows Defender nije dovoljan da blokira WannaCry na Windowsu 7

Izvor: Softpedia

vladat1 Član postova: 4347
Da li neko koristi "Malwarebytes Anti-Exploit" ?
zelko.d Član postova: 703
Slazem se sa prethodnikom...Eset Nod32 je korektan proizvod koji i nije namenjen malware detekciji..
Odlicno blokira problematicne sajtove, ne "smara" sistem, ni prilikom podizanja, ni u radu.
Imam par licenci i samo ih produzujem, vec godinama.
Avast je postao preglomazan, nudi sve i svasta i u free verziji, a to ne moze da valja..
pozz
Veki Neregistrovan korisnik
U proteklih 10 godina isprobao sam skoro sve vrste zaštita od IS do samostalnih antivirusnih rešenja.U principu,ako pazite šta radite svaki antivirus na svoj način odreaguje na ''štetočinu'' , neki brže i bolje a neki sporije.Na kraju,posle svih mogućih kombinacija zaštite uvek bih se vraćao na dobri stari NOD32 koji se ne primećuje čak ni na kompjuterima sa lošijim performansama(salbiji procesor,malo RAM memorije) i koji je u tom odnosu zaštita-performanse zaista nezamenljiv.Čak vam i ne treba ESS verzija jer antivirus odrađuje sav posao a fantastićno blokira sajtove koji nisu bezbedni itd.Koristim ga u kombinaciji sa Windows vatrenim zidom a kao dodatni malware skener on demand,koristim Malwarebytes sa kojim se NOD32 u potpunosti slaže i dopunjuje u zaštiti.Zaista najbolji antivirus iz mog iskustva u proteklih 10 godina.Svima ga preporučujem a na vama je da procenite.
Pozdrav svima i svako dobro.
GizmoJones Član postova: 67
Nema potrebe za cudjenjem oko Eset-a tj Nod32-a. Vec godinama nije ono sto je nekada bio sa veoma losom detekcijom nepoznatih virusa i gotovo nepostojecom detekcijom malware-a u poredjenju sa nekim drugim poznatim resenjima.
Windows defender je naravno opravdao sebe i jedino gore od toga da nemas neku zastitu na racunaru je da imas lazan osecj sigurnosti koji ti pruza Windows Defender.
A M G Član postova: 908
Avira je odlična, godinama je koristim na više računara, nije preterano zahtevna a pruža dobru zaštitu.

Multiplejer Battlefielda 1 dobija i ženskog vojnika

Snapdragon 835 potvrđen za OnePlus 5 telefon

10504
10505
10506
10507
10508
10509