Demonstracija koncepta Androida unutar automobila

Android Auto je debitovao pre nekoliko godina, a proizvođači automobila su od tada brzo usvajali novu platformu, često uz Apple Car Play

Android Auto je debitovao pre nekoliko godina, a proizvođači automobila su od tada brzo usvajali novu platformu, često uz Apple Car Play, za vozače koji žele da povežu njihov smartfon u automobilu na jednostavn način. Sledeći logičan korak je omogućavanje proizvođačima automobila da integrišu neke od operacija vozila u Android.
Kako bi pokazao koncept na delu, Google je dovezao nekoliko automobila sa Androidom na svoj događaj. Radi se o automobilima kompanija Hyundai, Honda, Mercedes i Maserati. Sistem ne zahteva da svako vozilo ima interfejs u potpunosti osetljiv na dodir za funkcije vožnje.
Maserati, na kome je vršena demonstracija je imao Qualcomm Snapdragon 820-A čipset (automobilski naravno), i Android N platformu. Ovo je postepen korak a u ovoj demonstraciji Android In-car je imao korisnički interfejs kao Android Auto, plus kontrole za prozore i klimu instalirane od strane proizvođača. 
BMW sprema prvi samovozeći automobil za 2021. godinu

Izvor: Phonearena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi