Greška

Došlo je do greške.

Dell proširuje softverski portfolio uređaja za skladištenje podataka

25.06.2014 23:47 | 0 Hardver
Dell proširuje softverski portfolio uređaja za skladištenje podataka

Kompanija Dell predstavila je novu seriju uređaja za skladištenje podataka. Nova serija će postojeće velike uređaje zameniti manjim potpuno opremljenim i modernizovanim rešenjima, radi efektivnijeg poslovanja organizacija, poručuju iz ove kompanije. Dell je takođe objavio svoju bazu podataka za funkcionisanje rastućeg sistema skladištenja, definisanog na osnovu softvera, kao i buduće planove o razvoju i širenju Dell tehnologija za skadištenje podataka.

Novi uređaj Dell Storage SC4000 Series arrays, oslikava posvećenost kompanije Dell inovacijama i pronalasku idealnih primenjlivih rešenja za skladištenja podataka, koji dovode do bržih performansi, veće efikasnosti i manjih troškova, kažu iz kompanije Dell. Dell je omogućio potrošačima da korišćenjem ovog izuma dobiju impresivnu fleš matricu, sa povećanim protokom i bržom kontrolom skladištenja podatka, koja košta do čak 72 odsto manje u poređenju sa drugim uređajima na tržištu Sjedinjenih Američkih država. Dell Storage SC4000 Series arrays oslikava rešenost kompanije Dell da postupa u skladu sa željama potrošača i stvori rešenja bazirana na njihovim zahtevima, koja dovode do smanjenja troškova zahvaljujući jednostavnom, brzom i praktičnom korišćenju.

Dell Storage SC4000 arrays serija izlazi na tržište sa prvim modelom Dell Storage SC4020, koji karakteriše 2U veličina i 24 hard diskova storage area network-a (SAN). Ovo rešenje je nastalo kao sklop tehnologija iz Dell Compellent-a i EqualLogic linije proizvoda, koje uključuje potpuno funkcionalan Dell Storage Center 6.5 array i EqualLogic iSCSI softveri. Nova serija podržava i Fibre Channel i iSCSI način povezivanja i dizajnirana je tako da ponudi iste napredne mogućnosti kao u većim SAN sistemima.

Dell Storage SC4020 može da skladišti do 400 terabajta kapaciteta sirovog materijala, podržavajući širok spektar mogućih opterećenja u jednoj organizaciji. Dell Storage SC4020 može da primi do 10.000 Microsoft Exchange 2013 korisničkih poštanskih sandučića u jednom 2U SAN sa 24 hard diskova i može da postigne skoro 120.000 IOPS (ulaz-izlaz operacija u sekundi), za manje od jedne milisekunde.

Novi Dell Storage SC4020 pruža sistem nalik Dell Compellent SC8000 uređaju, koji obavlja više stvari istovremeno čineći sistem efikasnim, prenoseći, povezujući podatke sa tradicionalnih rotirajućih diskova i beležeći ih na optimizovanoj fleš matrici (SLC). Dell Storage SC4020 je savršen primer nove tehnologije koja kombinovana sa starijom verzijom Dell Compellent SC8000, omogućava korisnicima da se povežu i upravljaju bazama podataka zajedno sa jednim, centralizovanim interfejsom koji pojednostavljuje poslovanje i smanjuje ukupne troškove vlasnika.

Nova Dell Storage serija uređaja za mrežno skladištenje podataka nudi kupcima:

- Veliku efikasnost i kompaktnu veličinu SAN-a, što ga čini idealnim za srednja preduzeća kao i za povezivanje više udaljenih filijala

- Dvostruku kontrolu sposobnosti i optimizovan SAN za sve fleš ili hibridne SSD/HDD konfiguracije

- Svetsku klasu inteligencije sa naprednim nivoom automatizacije

- Napredne softverske sposobnosti, kao što su automatizovano rangiranje u sistemu za skladištenje, replikaciju, beleženje snimaka i centralizovano upravljanje za više lokalnih i udaljenih SAN-a

 -Licenciranje softvera koji omogućava korisnicima da plaćaju samo jednom za softverske funkcije, čak i preko hardverske nadogradnje 

- Unified skladište za integrisanje podataka sa sposobnošću čuvanja datoteka, sa Dell fluida File sistemom, iz jedne konzole za upravljanje

- Dell usluge, koje pružaju kombinaciju centralizovane podrške i aktivnog praćenja 24 sata sedam dana u nedelji  za unapređenje performansi i stabilnosti sistema.

 

Dell je takođe najavio saradnju sa Nutanix kompanijom u cilju razvijanja novih uređaja za skladištenje podatka. Novim sporazumom, Dell će ponuditi svojim korisnicima jedinstven uređaj Dell XC Series koji objedinjuje računar, skladištenje i mrežno povezivanje u jedinstven sistem sa Nutanix softverom.   

Izvor: Dell 

Novi trejler za Call of Duty: Advanced Warfare pokazuje tehnologije u igri (video)

Google I/O: Chrome OS će pokretati Android aplikacije

10203
10205
10206
10207
10208
10209