Greška

Došlo je do greške.

Dell predstavio novi server kojim rešava problem radnog opterećenja

21.02.2014 12:22 | 0 Hardver
Dell predstavio novi server kojim rešava problem radnog opterećenja

Dizajniran da obezbedi optimalan pristup velikom broju informacija koje su zabeležene i obrađivane u kompanijama, PowerEdge R920 pruža izuzetne mogućnosti pri rešavanju kritičnih situacija i smanjenja radne opterećenosti, kao što je planiranje resursa u kompaniji, upravljanje odnosima sa korisnikom, elektronsko poslovanje i ažuriranje velike baze podataka, uključujući i in-memory database rešenja. Zahvaljujući kombinacijama masivnog otiska memorije, kapaciteta sa veoma skalabilnom memorijom, zatim portova za ulaze i izlaze i komponenti za skladištenje, R920 predstavlja rešenja za okruženje u kojem su brze performanse, mogućnost proširivanja i pouzdanost od velikog značaja, poručuje se iz Dell-a.


U nedavno sprovedenom istraživanju u SAP okruženju, na temu radnog opterećenja, R920 je postigao svetski rekord u 4-socket Linux rezultatima repera. Takođe, ovaj uređaj je zabeležio za 71 odsto bolji performans u odnosu na prethodni E7 - 4800 4-socket SAP SD reper, kao i skoro isti performans u SAP okruženju u poređenju sa prethodnom generacijom 8-socket servisa, obezbeđujući korisniku do 50 odsto uštede pri licenciranju softvera. U Oracle testiranju radnog opterećenja, zabeleženo je da korisnik može da procesuira duplo veći broj Oracle OLAP upita u odnosu na prethodnu generaciju server konfiguracija, kada je uparen sa Dell Compellent Flash optimizovanim rešenjem. Pored toga, ovaj sistem obezbeđuje dva puta veći protok pri procesiranju velikih Oracle OLAP setova podataka, uz duplo manje kašnjenje.

PowerEdge R920, koji će krajem prvog tromesečja ove godine biti dostupan na tržištima širom sveta, razlikuje se od drugih server rešenja na osnovu sledećih prednosti:

1. Daje rezultate za kraće vreme: aplikacije mogu da izvedu transakcije brže, koristeći do 60 jezgara procesne moći. Pored ovoga, uvedeno je nekoliko značajnih poboljšanja za pristupanje podacima. 
2. Skalira da ispuni očekivanje: sa 96 DIMMs memorije i 24 lokalna skaldišna drajvera, R920 je dizajniran da dozvoli IT segmentu da raste brzo u skladu sa dinamičnim razvojem poslovnih uslova. R920 je takođe odličan kandidadt za niz HPC aplikacija koje zahtevaju veliku količinu deljene memorije (SMP kod). R920 uključuje i plug-in za nadgledanje HPC Nagiosem okruženja (Linux konzola). Dell je takođe integrisao Agent-free-out-of-band nadzor u cilju boljih performansi i većih benefita za korisnike.
3. Radi bez poteškoća: sa značajnom pouzdanošću, dostupnošću i opcijom usluživanja, R920 dozvoljava korisniku da operiše podacima iz centra sa dodatnim poverenjem. Nove integracije OpenManage Essentials sistema i Dell AppAssure softvera, sa automatski ugrađenom server konfiguracijom koja je rezervisana za iDRAC sa Lifecycle kontrolerom, poboljšavaju kontinuitet usluge.

Izvor: Dell

MSI predstavio prvu AMD FM2+ matičnu ploču u Mini-ITX formi

Microsoft Office 16 stiže ove godine

  • Povezane teme:
10203
10205
10206
10207
10208
10209