Dell povukao patch za Axim OS

Dell je privremeno povukao sa svog sajta patch za operativni sistem svog Axim X5 handheld računara nakon što je nekoliko korisnika iskoristilo patch da neautorizovano unapredi svoje (starije) operativne sisteme.
Pre nekoliko dana smo objavili vest da je Dell primio veliki broj mailova i žalbi na uočenu sporost novih Axim X5 handheld računara

Dell je privremeno povukao sa svog sajta patch za operativni sistem svog Axim X5 handheld računara nakon što je nekoliko korisnika iskoristilo patch da neautorizovano unapredi svoje (starije) operativne sisteme.
Pre nekoliko dana smo objavili vest da je Dell primio veliki broj mailova i žalbi na uočenu sporost novih Axim X5 handheld računara u odnosu na Axima sa starijom verzijom operativnog sistema. Nakon što je Microsoft predstavio svoj novi Windows Mobile 2003 operativni sistem, mnogi proizvođači su najavili svoje nove ručne računare sa ovim operativnim sistemom, dok je jedino Dell Computer odlučio da primeni novi OS na postojeći Axim X5. Nakon što je uočena drastična razlika u performansama između “starog” i “novog” Axima, Dell je u sredu izbacio patch za operativni sistem koji je rešavao problem.
Osim razrešenja problema, novi patch je i u potpunosti zamenjivao postojeći operativni sistem, što su neki korisnici uradili u svoju korist: “Dell je u sredu predstavio patch, ali ga je dan kasnije povukao jer su neki korisnici hakovali patch i iskoristili ga da unaprede Axime sa Microsoft Pocket PC 2002 OS-om na Windows Mobile 2003,” rekao je predstavnik Dell Computera gospodin Jess Blackburn. “Trenutno pokušavamo da pronađemo način da sprečimo neautorizovano korišćenje patcha,” dodao je Blackburn.
Kompanija će od sledeće nedelje ponuditi komercijalni CD po ceni od 29 dolara koji će omogućiti svim korisnicima da unaprede svoje Axime sa Pocket PC 2002 operativnim sistemom na noviji Windows Mobile 2003, dok će CD sa patchom biti dostupan za dve do tri nedelje.
Izvor : CNET News

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi