Dell odustao od floppy drivea

Trenutno drugi po redu prodavac kompjutera na svetu je odlučio da odustane prodaje floppyja koji su godinama standardno isporučivani uz njihove računare. Ova kompanija se na to odlučila jer su potrebe kupaca za ovim driveom bile sve manje i manje, da su oni, faktički, postali nepotrebni višak koji samo diže cenu računaru. Prva serija na koj

Trenutno drugi po redu prodavac kompjutera na svetu je odlučio da odustane prodaje floppyja koji su godinama standardno isporučivani uz njihove računare. Ova kompanija se na to odlučila jer su potrebe kupaca za ovim driveom bile sve manje i manje, da su oni, faktički, postali nepotrebni višak koji samo diže cenu računaru. Prva serija na kojoj nema više floppyja je Dimension 8250, a očekuje se da i ostale serije ostanu bez ove komponente, koju je predstavio Sony daleke 1987 godine i koja živi već 16 godina uz minimalne izmene (koje su uglavnom vezane za kapacitet medija). Zamena ovih uređaja će biti flash driveovi koji se povezuju sa računarom preko USB porta i imaju daleko veću brzinu i kapacitet od floppyja (da ne govorimo o očajnoj pouzdanosti, bolje reći kompletnoj nepouzdanosti floppy medija u poslednjih 6-7 godina).
Izgleda da su CD/DVD rezači i Flash driveovi u potpunosti izbacili iz upotrebe floppy, kao što je ovaj stari uređaj izbacio (bolje rečeno nadživeo) ZIP, JAZZ i ostale slične komponente. Dell je prva kompanija koja je to shvatila, i treba očekivati i od ostalih velikih proizvođača da napuste koncept obavezne isporuke floppy drivea.
Izvor : X-bit labs

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi