DailyMotion trajno blokiran u Rusiji

Video-hosting platforma DailyMotion trajno je blokirana u Rusiji. Ova platforma koja je u vlasništvu francuske kompanije Vivendi, blokirana je od strane gradskog suda u Moskvi

Video-hosting platforma DailyMotion trajno je blokirana u Rusiji. Ova platforma koja je u vlasništvu francuske kompanije Vivendi, blokirana je od strane gradskog suda u Moskvi, nakon što ponovljenje optužbe za kršenje autorskih prava nisu adekvatno regulisane od strane kompanije.
U isto vreme, vlasnici autorskih prava u Rusiji se bore protiv takozvanih piratskih sajtova podnošenjem tužbi u gradskom sudu u Moskvi. Ukoliko konkretan materijal ne bude uklonjen u roku od dve nedelje, sud je ovlašćen da preduzme akciju. Ove mere obično uključuju naredbe za lokalne provajdere da blokiraju pretplatnicima pristup takvim mestima, koristeći metode koje su već korišćene od strane provajdera u Evropi.
Međutim, iako su piratski sajtovi uglavnom mete, to mogu biti i legalni sajtovi. Video-hosting gigant DailyMotion je najnoviji koji je osetio surovu realnost načina blokiranja u Rusiji. Naredba datira iz 2016. godine kada je Gazprom Media otkrio da video klipovi sa njihovog Pyatnitsya kanala bivaju postavljani na DailyMotion bez njihove dozvole. Predstavnici su poručili da su poslali nekoliko žalbi ali da odgovor nisu dobili.
Rusija zabranila Linkedln, da li su Facebook i Twitter sledeći?
Izvor: Torrentfreak

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi