Da li znate kako je Samsung uspeo da napravi staklo koje se savija, za svoj Infinity ekran?

Analizom lanca dobavljača, koji se pojavio u korejskim medijima, dobili smo jasan uvid ko je šta pravio od delova

 
Koje je najinteresantnije pitanje koje imamo o predstojećoj preklopnoj F-seriji kompanije Samsung? Da li je to možda cena prvog savitljivog telefona u ovoj liniji? Specifikacije? Ne, prvo pitanje koje nam pada na pamet je, kako je Samsung, do đavola, uspeo da napravi savitljivo staklo koje štiti displej telefona!?
Analizom lanca dobavljača, koji se pojavio u korejskim medijima, dobili smo jasan uvid ko je šta pravio od delova. Samsung je na ovom projektu sarađivao sa japanskom kompanijom Sumitomo Chemichal koja proizvodi “luksuzni” transparentni poliamid osetljiv na dodir, koji se može savijati bezbroj puta i da ne bude nikakvih vidljivih oštećenja.
 
Pogledajte još: Samsung se okreće Kinezima
 
Ovaj poliamidni sloj će biti pričvršćen za fleksibilni OLED panel sa ekstremno izdržljivim i fleksibilnim lepkom koji Samsung godinama razvija i koji će omogućiti da se sve zajedno savija u sredini tako što će se malo istegnuti, ali neće dolaziti do odlepljivanja. Nazvan “optički prozirni lepak” (OCA), ovaj poseban tip elastičnog lepka može se savijati hiljadama puta i zadržati svoju prvobitnu veličinu i oblik.
Drugi japanski dobavljač, Nichido Denko, proizvodi polarizacioni film za savitljivi ekran, dok su same organske diode tipovi koji se koriste u modelima Galaxy S9 i Note 9.
Zvuči kao mnogo japanske tehnologije koja se našla u Infiniti Flex displeju, ali barem će se šarka koja se rasteže, kupovati od lokalnog, južnokorejskog proizvođača KH Vatec.
I pravo da vam kažemo, ne možemo dočekati da nam ovaj preklopni uređaj dođe u ruke da vidimo koliko je izdržljivo to čudo tehnologije.
Izvor: Phonearena
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi