Da li znate da je Fujitsu imao modularni telefon kome se mogla ukloniti tastatura?

Sada već davne 2010. godine, Fujitsu je predstavio F-04B Separate Keitai telefon, koji je po pojedinim merilima impresivan i za današnje pojmove

Sada već davne 2010. godine, Fujitsu je predstavio F-04B Separate Keitai telefon, koji je po pojedinim merilima impresivan i za današnje pojmove. Glavna karakteristika ovog telefona bila je mogućnost uklanjanja tastature. Tastatura je bila povezana pomoću magneta, a veza se ostvarivala putem bluetooth konekcije. Pored hardverskog rešenja, ovaj koncept je imao i interesantnu softversku zamisao. Naime, ideja je bila da na samoj tastaturi možete da obavljate razgovore, dok ekran osetljiv na dodir paralelno koristite za slanje poruka ili druge operacije. Tastatura se bežično mogla koristiti i kao kontroler za igre.
Telefon je imao ekran dijagonale 3.4” i kameru rezolucije 12.2MP, uz impresivnu autonomiju rada. Pored toga, predstavljeni su interesantni prototipovi projektora, štampača i skenera, koji su mogli da se povežu na ovaj telefon i koji nisu bili mnogo veći od njega. Međutim, ovi dodaci se nikada nisu našli u prodaji, a sam telefon takođe nije postigao značajniji komercijalni uspeh, obzirom da se naslednik nikada nije pojavio.
Izvor: Phone Arena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi