Greška

Došlo je do greške.

Da li su nam potrebni glasovno kontrolisani štampači?

05.02.2018 14:53 | 3 Multimedija
Da li su nam potrebni glasovno kontrolisani štampači?


U vremenu, kada su glasovni asistenti sve popularnija tehnologija, Amazon Alexa i Google Assistant se sada pojavljuju na gotovo svakom povezanom gedžetu koji vam padne na um - od termostata i frižidera do slušalica. HP je nedavno najavio svoje planove da glasovo-pokretane asistente donese i u svoje štampače. Štampači će raditi sa Alexa, Google Assistant i Microsoft Cortana asistentima.

Kompanija je istakla da se glasovni asistent može koristiti kako bi se štampaču dale komande da odštampa različite sadržaje, kao što su liste obaveza, grafikoni, Sudoku zagonetke ili drugo. Aneliza Olson, šef globalnog odeljenja kućnog štampanja u kompaniji HP, je istakla da kompanijini testovi pokazuju da korisnici žele da štampaju bilo gde, u bilo kom trenutku.

Iako ovo svakako zvuči kao nešto što bi rekao predstavnik kompanije koja se bavi prodajom štampača i kertridža, postavlja se pitanje koliko nam je zaista potreban glasovni asistent poput Alexe, da bismo odštampali nešto. Čak i ukoliko stalno koristimo glasovne asistente u svom domu. Pravljenje liste obaveza ili kalendara već možemo da odradimo na telefonu i da ovo držimo uz sebe u svakom trenutku, tako da trošenje resursa i papira deluje kao gubljenje vremena i novca. Isto važi i za druge navedene funkcije.

HP ističe da će štampači u budućnosti u sebi imati integrisane glasovne asistente, tako da neće biti potreban poseban zvučnik kao što je Echo ili Google Home za glasovnu kontrolu. Glasom je potom moguće dodavanje štampača u mrežu ili ga upitati koliko je mastila ostalo u kertridžu.

Sve ovo sugeriše da HP želi da svoje štampače učini relevantnijim u svetu gde zapravo ove uređaje većina nas koristi prilično retko ili za specifične radnje i situacije. Štampači se i dalje redovno koriste u kancelarijama, ali ovo nije predmet aktuelne kampanje na koju se HP trenutno fokusira.

Naravno, štampači nisu jedini uređaji gde implementacija glasovne kontrole deluje kao nepotrebna novotarija, iako će je verovatno dobiti zbog toga što je tehnologija trenutno u trendu. Alexa asistent se već pojavljuje u ogledalima za kupatila, požarnim alarmima i drugim uređajima. Ostaje pitanje, da li zaista želimo da razgovaramo sa svojim štampačima i drugim povezanim uređajima preko glasovnog asistenta?

Izvor: Ubergizmo

Komentari

0 Dodaj komentar

G.Skill donosi najbržu DDR4-4700MHz Trident Z RGB memoriju

Otvoreni kod slavi 20. rođendan

10304
10305
10306
10307
10308
10309