Da li ste znali da OnePlus, Oppo i Vivo poseduje ista kompanija?

Ono što je zajedničko za ove brendove jeste da su sva tri filijale jedne kineske mega-kompanije

Šta OnePlus, Oppo i Vivo imaju zajedničko pored toga što su kineski proizvođači poznati po interesantnim smartfon uređajima? Ono što je zajedničko za ove brendove je da su sva tri filijale jedne kineske mega-kompanije. U pitanju je BBK Electronics, koji već decenijama učestvuje u svetu elektronike, a pored mnogih stvari, započeo je tako što je izrađivao klonove Nintendo Entertainment sistema.
Dok su Vivo i Oppo u potpunosti u vlasništvu BBK-a, OnePlus je tehnički filijala kompanije Oppo, ali kako BBK poseduje njegovu matičnu kompaniju, i on donekle pripada njemu. BBK se takođe sprema da objavi novi brend pod imenom imoo, a cilj će biti preizvodnja edukacionih telefona za decu, a iskustvo stečeno proizvodnjom igračkih konzola i igračaka će dobro doći u ovom segmentu.
Sa preko 10 hektara fabrika i preko 17 hiljada radnika, BBK ima neophodne resurse kako bi upravljao sa četiri brenda za proizvodnju smartfona. BBK takođe posluje u još dve branše, poseduje jednu filijalu za biznis i istraživanja, kao i za proizvodnju edukacione opreme kao što su elektronski dnevnici, mašine za čitanje, itd. Pored toga, Oppo je i dalje brend koji proizvodi hi-fi i kućne sisteme, po čemu je takođe poznat.
Izvor: Phonearena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi