Da li ste znali da Apple nije prva kompanija koja je prodavala iPhone?

Apple je izmislio imena kao što su iPod i iMac i bio prva kompanija koja je prodavala uređaje sa tim imenom. Međutim, stvari stoje drugačije kada je u pitanju iPhone telefon

Apple jeste izmislio imena kao što su iPod i iMac i bio prva kompanija koja je prodavala uređaje sa tim imenom. Međutim, stvari stoje drugačije kada je u pitanju iPhone telefon, Apple-ov najuspešniji uređaj do sada.
iPhone je postojao mnogo duže pre nego što je Apple predstavio iPhone 1 2007. godine, a korišćen je takođe za pozivanje i pristupanje internetu. Prvi uređaj koji je objavljen kao iPhone bio je oglašavan kao “Internet Touchscreen Telephone” i iobjavljen je od strane kompanije iz Kalifornije koja nosi naziv InfoGear, još 1998. godine. InfoGear iPhone je karakterisao ekran osetljiv na dodir rezolucije 640 x 480 piksela, klizna QWERTY tastatura, web i email pristup i 2 MB RAM memorije. Telefon je koštao 500 dolara, ali se posebno plaćala nadoknada za pristup internetu. Nakon što je sledeće godine predstavljen redizajnirani model, InfoGear je prestao da proizvodi iPhone telefone. Kompaniju je 2000. godine kupio Cisco Systems, koji su 2007. godine i tužili Apple zbog imena telefona ali je spor rešen tako što je odlučeno da oboje imaju pravo da koriste to ime.
Nove informacije sugerišu da će iPhone 7 ipak imati 3.5 mm priključak, kao i dual-SIM podršku
InfoGeariPhone2.jpg
Izvor: Phonearena
Sve informacije vezane za Apple, možete pogledati na Apple hub-u, na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi