Greška

Došlo je do greške.

Da li ste probali Google Stadia servis na PC-u?

20.11.2019 09:02 | 2 Software/Web
Da li ste probali Google Stadia servis na PC-u?

 

Glavna prednost Google Stadia servisa je da možete igrati omiljene igre, praktično bilo gde i bilo kada, na bilo kom uređaju, a jedini uslov je da imate brzu internet konekciju. Ne trebate da "downloadujete" ili instalirate  ništa. Možete da se igrate na PC računaru bez ikakvog gejming hardvera i "jakih" komponenti.

Jedan od uslova je i korišćenje Google Chrome pretraživača. Da bi pokrenuli igru potrebno je da otvorite nalog i prijavite se na stadia.google.com i startujete željenu igru. Stadia uvek otvara Chrome u "full screen" režimu i da bi izašli iz igre potrebno je držati 3 sekunde ESC, nakon čega će se pojaviti Stadia "pop-up" meni.

Nakon pokretanja igre, možete igrati na tastaturi i mišu, ali su podržani i najpopularniji "gamepad" kontroleri, poput: namenskog Stadia USB, XBOX One, Dualshock 4, XBOX 360 i Switch Pro modela.

Na velikim LCD televizorima sa Chromecast Ultra funkcijom, Stadia podržava 4K, HDR sa 5.1 zvukom. Ukoliko se igrate na PC-u rezolucija je ograničena na 1080p, ali i izostanak neki mogućnosti koje imate na Chromecast i Android uređajima: notifikacije, email, Google assistant-a itd. 

Kakav je osećaj igranja? Ukoliko imate brzu internet konekciju teško da ćete primetiti bilo kakvo kašnjenje ili zastajkivanje. Performanse su naročito dobre u "singleplayer" igrama. Ukoliko igrate "multiplayer" naslove, iskustvo je lošije jer ćete biti hendikepirani sporijim odzivom u igri.

 

Pogledajte još: Google Stadia - Najavljen datum pokretanja i lista igara

Kada igrate preko Stadia servisa, nećete moći da podešavate grafičke detalje, jer su po subjektivnom osećaju zaključani na "medium" nivou detalja. Nećete moći ni da menjate rezoluciju, a što je nezgodno ako imate gejming monitor nastandardne rezolucije, poput 21:9 ultra širokih ekrana. Frejmrejt je ograničen na 60 fps-a, tako da nećete osetiti blagodeti modernijih 144 Hz monitora.

Jednom rečju, Google Stadia je loša alternativa PC gejmingu, zbog čega nije zabeležila iole vredan uspeh, niti popularnost nakon pokretanja ovog servisa, a čija je osnovna ideja itekako interesantna...

izvor: The Verge

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Milan Neregistrovan korisnik
Cao bencmarkci, ja ne uspevam da se prijavim jer kaze da ova usluga ne postoji za nas region :/

Da li će prelazak na 7nm dovesti do poskupljenja Nvidia RTX3000 modela

Google Play Protect blokira Xiaomi Quick Apps

10504
10505
10506
10507
10508
10509