Da li smo saznali ime za Android L?

Dugo se mislilo da će Android L poneti ime Android Lollipop, ali izgleda da Google sada konačno želi da iskoristi "pie" u nazivu kada to već nije uradio prošli put

Već neko vreme znamo da Android L stiže uskoro, kroz dva ili tri meseca; a takođe znamo i da će imati kodno ime po nekom “slatkišu” – kao što je to bio slučaj sa prethodnim verzijama ovog operativnog sistema. Međutim, prilikom Google-ove oficijalne najave ostali smo uskraćeni za informaciju koja govori o kodnom imenu novog Androida. Prvobitne informacije su govorile da će to biti Android Lollipop, ali se sada pojavljuju nagoveštaji da je Google ipak izabrao drugačije ime.
Pre nego što je ime prethodne verzije (bukvalno u poslednjem minutu) promenjeno u KitKat, Android 4.4 je po svim planovima trebalo da se zove Key Lime Pie. Iako Google tada nije iskoristio “pie” u imenu, to će po svemu sudeći sada biti slučaj. Više prispelih informacija ukazuju na to da će Android L ažuriranje biti poznato kao “LMP”, a ovaj podatak se može pronaći i u Android L preview SDK sa referencom na “lmp-preview-release”. U najmanju ruku, Google koristi Lemon Meringue Pie kao interno kodno ime za Android L. Da li će Lemon Meringue Pie biti i zvanično ime, ostaje da vidimo.
Izvor: Pocketnow

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi