Greška

Došlo je do greške.

Da li je svet spreman za Google Glass 2?

21.07.2022 13:42 | 0 Mobile
Da li je svet spreman za Google Glass 2?

Sedam dugih godina je prošlo od kako je kompanija Google obustavila prodaju svog poznatog, ali nesrećnog, sistem za proširenu stvarnost imena Glass. Međutim, prema informacijama na zvaničnom Google blogu, ova kompanija nije odustala od unapređivanja ovog sistema i polako se sprema da publici predstavi njegovog naslednika.

Zvanična najava

Kompanija Google zvanično je objavila kako prototipove svog novog sistema za proširenu stvarnost u ovom trenutku testira u laboratorijskim uslovima. Nakon dužeg perioda glasina koje su se ticale Google Glass 2, stigla je i potvrda pravo od same kompanije koja razvejava svaku moguću sumnju u to da li se na ovom proizvodu stvarno radi.

“Proširena stvarnost otvara nove načine na koji vršimo interakciju sa svetom oko nas. Pomaže nam da brzo i lako pristupimo informacijama koje su nam potrebne, od razumevanja nepoznatog jezika do pronalaženja pravog puta od tačke A do tačke B. Pre nekog vremena sa vama smo podelili novi prototip koji testiramo u laboratoriji koji se fokusira na prevod u realnom vremenu direktno unutar vaše linije gledanja.

Međutim, testiranje u laboratorijskim uslovima ima svoje limite, pa ćemo, počevši od sledećeg meseca, testirati naš novi uređaj u stvarnom svetu kako bismo dobili bolji uvid u stvarne sposobnosti ovih uređaja i kako oni mogu pomoći ljudima u njihovim svakodnevnim životima”.

98767b.jpg

Pored toga, kompanija Google navodi i kako će fokus novog sistema za proširenu stvarnost biti na testiranju u raznim vremenskim uslovima koje je nemoguće rekreirati u laboratoriji. Za početak, testiranje će biti veoma ograničenog karaktera i omogućeno samo odabranim ljudima od poverenja.

Koje karakteristike možemo da očekujemo?

Što se tiče samih karakteristika ovog sistema za sada su informacije veoma ograničene. Google najavljuje prisustvo ekrana unutar samog “sočiva” ovog AR uređaja, mikrofone i kamere koji će imati ograničenja u smislu onoga što smeju da snimaju. Na primer, neće biti podržano snimanje video zapisa i fotografisanje, ali se podaci dobijeni kroz sočiva kamera mogu koristiti za, recimo, prevođenje.

Nagrada od 20.000 dolara za svakog ko pređe Halo 2 na najtežem nivou

Kako kupovina pozitivnih recenzija narušava poverenje u prodavce

10104
10105
10106
10107
10108
10109