Greška

Došlo je do greške.

Da li je Huaweijevo partnerstvo sa Leicom prošlost? Huawei kaže - nikako!

19.11.2020 09:08 | 0 Biznis IT
Da li je Huaweijevo partnerstvo sa Leicom prošlost? Huawei kaže - nikako!

 

Huawei i kompanija Leica prvi put su se udružili za Huawei P9 još 2016. godine, kad je kompanija za proizvodnju kamera je doprinela još i obradi slika, dizajnu korisničkog interfejsa i dizajnu modula kamere. Od tada smo videli brojne Huaweijeve vodeće modele koji pakuju Leica brend.

Nakon što su počela prva šuškanja da je došlo do isteka ugovora o saradnji, Huawei je sada opovrgnuo tvrdnju da je partnerstvo između dve kompanije isteklo. Preciznije, kineski brend rekao je da je tvrdnja „apsolutno lažna vest“.

Izvor glasina je najčešće Weibo tipster Digital Chat Station, koji je takođe tvrdio i da su Leicu kontaktirali i drugi kineski proizvođači pametnih telefona.

Kontaktirana je Leica kako bio potvrdila ili opovrgla glasine, ali predstavnik ove kompanije je rekao da oni „nemaju nikakve informacije o raskidu partnerstva“.

 

Pogledajte još: Huawei potvrdio da prodaje Honor!

Svi Huaweijevi vodeći modeli od Huaweija P9 iz 2016. godine objavljeni su kao deo partnerstva sa Leicom, što se poklapa sa Huaweijevim usponom kao važnom fotografskom alatu.

P9 je verovatno stavio ovu kompaniju na svetsku mapu, što se tiče fotografije, zahvaljujući njenom superiornom sistemu dvostrukih zadnjih kamera (12MP kamera + 12MP monohromatska kamera). Ostali pametni telefoni objavljeni u okviru Leica partnerstva uključuju Huawei P20 seriju (koja je prva ponudila novu generaciju noćnog režima) i Huawei P30 seriju, u paketu sa Sony RYYB senzorom kamere za poboljšane performanse pri slabom osvetljenju.

Najnoviji Huawei Mate 40 telefoni takođe imaju Leica brendiranje, a mi smo ocenili da je Mate 40 Pro u našoj recenziji pružio fantastične slike. Zato očekujemo da će i budući flagship modeli nastaviti saradnju sa Leica brendom.

Izvor: Android authority

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Testirali smo za vas: AMD Radeon RX 6800 XT (video)

iPhone 12 linija pati od ozbiljnih problema sa ekranom, Apple planira ažuriranje softvera

10604
10605
10606
10607
10608
10609