Greška

Došlo je do greške.

Da li će svi početi da koriste elektronske fakture?

18.11.2022 17:19 | 0 Software/Web
Da li će svi početi da koriste elektronske fakture?

U organizaciji kompanije Datalab SR, održan je Dan računovođa 2022, kome je prisustvovalo preko 150 knjigovodstvenih i računovodstvenih agencija. Centralna tema događaja su bile eFakture i kako će knjigovođe rešavati slanje i primanje elektronskih računa preko SEF-a sa svojim klijentima.

eFakture: da ili ne 

Mišljenja su bila podeljena – neke knjigovođe će preuzimati i potvrđivati eFakture svojih klijenata, dok druge izričito tvrde da to neće raditi.

Kompanija Datalab SR je ponudila rešenje za sve ove nedoumice. Uz korišćenje programa PANTHEON Web Light i Granule za potvrđivanje dokumenata, moguće je da klijent sam potvrdi eFakturu koju je dobio, a da je knjigovođa zatim odmah proknjiži. Sa druge strane, kada klijent napravi eFakturu i pošalje je u SEF preko Web Light-a, knjigovođa u isto vreme tu izlaznu fakturu vidi i može je uključiti u obračun PDV-a.

Dan knjigovođa 2022

Iako na prvi pogled izgleda da je dosta toga rešeno, posetioci su imali dosta pitanja u vezi eFaktura za predstavnike Datalab-a ali i za Draganu Marić, predsednicu Udruženja računovođa i knjigovođa Srbije (URIKS). Veliko interesovanje posetilaca je izazvala prezentacija Milana Trbojevića, popularnog Knjiškog moljca i kreatora bloga FT1P.

Sva predavanja sa Dana Računovođa možete pogledati na sledećem linku.

Demo verziju programa PANTHEON Web Light možete preuzeti na ovoj adresi.

PR saopštenje

Izgleda da se zaposleni ne slažu sa Maskovom vizijom: masovne ostavke nakon ultimatuma

Nije Nvidia kriva: RTX 4090 adapter se topi jer vi ne znate da priključite kabl

10504
10505
10506
10507
10508
10509