Greška

Došlo je do greške.

Da li je Galaxy Watch pametni sat koji smo čekali?

17.07.2018 11:20 | 2 Mobile
Da li je Galaxy Watch pametni sat koji smo čekali?


Pametni satovi nisu popularni onoliko koliko su bili pre nekoliko godina, ali bi se tokom ove godine to moglo promeniti. Google sprema sopstveni Pixel Watch, Qualcomm radi na potpuno novim procesorima za nosive uređaje, a Samsung se sprema da objavi Galaxy Watch.

Sve je biše glasina o dolazećem Galaxy Watch uređaju, a ukoliko se one obistine, Samsung bi mogao imati jedan od najboljih pametnih satova u 2018. godini.

Jedan od najvećih i najzanimljivijih aspekata Galaxy Watch pametnog sata jeste da bi mogao koristiti Weaar OS umesto Samsungovog Tizen operativnog sistema. Uz Wear OS ne bi bilo problema sa podržanim aplikacijama, jer platforma ima superiornu podršku developera i Google Assistant - dve bitne stvari koje Tizen ne može da ponudi. Pored ovoga, Wear OS je lakši za korišćenje i navigaciju.

Samsung Pay je jedna od stavki koje bi imale pogodnosti od implementacije Wear OS platforme. Samsungova platforma za plaćanje je pogodnija za korišćenje a i bogatija je funkcijama od rešenja koja nude Google i Apple. Google pokušava da maksimalno forsira Google Pay, ali ukoliko Samsung implementira Wear OS, možda bi ovo mogao biti dovoljno jak argument da Google odobri Samsung Pay kao glavni metod plaćanja. Ipak, ovo će zavisiti od toga kakav dogovor načine dve kompanije.


Pogledajte još: Samsung Galaxy Watch stiže uz Wear OS i meri krvni pritisak


Samsung je konstantno u procesu implementiranja jedinstvenog hardvera na svojim pametnim satovima, a ovo se očekuje i kod Galaxy Watch modela. Jedan izveštaj sugeriše implementaciju nove UX interakcija, a iako za sada nije poznato o čemu se radi, veruje se da Samsung ima još zanimljivih načina na koje možemo da koristimo pametne satove. Da li će ovo biti nastavak poboljšanja za rotirajući okvir ili nešto potpuno novo, ostaje da se vidi. Takođe, pored tipičnog senzora otkucaja srca, Galaxy Watch bi mogao imati i ugrađeni merač krvnog pritiska.

Ukoliko bi se pomenute karakteristike, o kojima se priča poslednjih meseci, našle na Galaxy Watch modelu, ovaj pametni sat bi bez sumnje bio jedan od glavnih izbora Android korisnika koji su u potrazi za novim nosivim uređajem. Naravno, kako se radi o glasinama i nagađanjima, ne može se sa sigurnošću znati u kom pravcu će Samsung ići i za kakva rešenja će se odlučiti.

Izvor: AndroidCentral

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |

a na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Dzoni X Novi član postova: 128
Mogao bi biti. Jedva čekam.

Novi patent pokazuje kako bi se mogao koristiti Samsung Galaxy X

Skype 8.0 menja Classic verziju od 1. septembra

10104
10105
10106
10107
10108
10109