Greška

Došlo je do greške.

D-Link Eagle Pro M15 – konačno povoljni Mesh WiFi 6 sistem

14.04.2022 14:35 | 0 Hardver
D-Link Eagle Pro M15 – konačno povoljni Mesh WiFi 6 sistem

 

Kada govorimo o bežičnoj mreži u stanu ili porodičnoj kući gotovo po pravilu prvi na listi prioritenih zahteva jeste dobar i jak signal koji omogćuje bežičnu internet konekciju u svakom deliću boravišnog prostora. Otuda je pokrivanje kvalitetnim signalom, glavni zahtev koji se postavlja pred bežične Wi-Fi ruter uređaje. U novije vreme Mesh sistemi dominiraju u poređenju sa klasičnim standalone bežičnim ruterima. Mogućnost da imate više primopredajnika raspoređenih po stanu, podižu kvalitet mrežne konekcije i olakšava pristup internetu kao i ostalih umreženih uređaja. Danas, ukoliko želite da vam stan ili kuća budu pokriveni dobrim Wi-Fi signalom – Mesh sistemi su praktično postali standard.

Drugi kriterijum je brzina protoka podataka bežičnim putem. Do sada su Mesh sistemi bili skupi i mahom bazirani na 802.11ac standardu, ali u poslednje vreme smo svedoci pojave jeftinijih i bržih Mesh uređaja.  Tako je i ovog puta kada želim da vam predstavimo jedan krajnje povoljan i lak za upotrebu D-Link Eagle Pro Ai M15 Mesh sistem u dvodelnoj verziji uređaja. Postoji i verzija sa tri noda. Radi se o početnom modelu koji vam za malo novca nagoveštava snagu Mesh sistema i trenutno najbržeg bežičnog standarda Wi-Fi 6 i to za cenu od svega 100-ak evra. Zvuči prilično povoljno obzirom da je danas teško pronaći iole pristojan 802.11ax  bežični ruter, a ovde dobijate osnovnu Mesh konfiguraciju sa mogućnošću dalje nadogradnje dodatnim nodovima ili satelit primopredajnicima.

Dakle, spojene su mogućnosti dobrog pokrivanja upotrebom Mesh tehnologije i sa druge strane dodat trenutno najbrži standard prenosa podataka bežičnim putioem - 802.11ax.

 

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Mercedes-Benz Vision EQXX prešao 1000km na jednom punjenju

Ovo je Moto G 5G (2022): slike visokog kvaliteta, ključne specifikacije i još mnogo toga

Slične teme
10203
10205
10206
10207
10208
10209