Greška

Došlo je do greške.

Cukerberg besan na Apple, tražio od zaposlenih da koriste samo Android telefone

15.11.2018 12:40 | 3 Software/Web
Cukerberg besan na Apple, tražio od zaposlenih da koriste samo Android telefone

 

Direktor Facebook-a Mark Zuckerberg bio je toliko besan kada je Tim Cook na televiziji, javno rekao da su njegovoj kompaniji kupci bitni kao ljudi, a ne kao potrošači, i pritom se osvrnuo na Facebook-ovu prodaju podataka svojih korisnika trećim licima, da je Mark odmah naredio direktorima da prenesu svojim zaposlenima da prestanu da koriste iPhone, i svi pređu na Android telefone.

Nije ovo naredio samo iz besa, već je imao i "opravdanje," rekavši da to treba učiniti jer mnogo veći broj korisnika Facebooka koristi Googlov sistem nego što koriste Apple-ov operativni sistem. Deluje kao loš izgovor.

 

Pogledajte još: Facebook Messenger omogućio Unsend opciju

 

Šta je Tim Cook tačno izjavio? Pa, više pita je ponovio da oni ne trguju podacima korisnika kao što to čine Google i Facebook. Rekao je da je Apple-ov biznis model zasnovan na drugim principima gde su kupac, njegove potrebe i njegova privatnost na prvom mestu.

"Stoga, kompanije čiji se model biznisa zasniva uglavnom na angažovanju publike kojoj će se plasirati što više reklama, ima potrošače čija privatnost i navike lako mogu biti kompromitovani."

Direktoru Facebooka se ovo očigledno uopšte nije dopalo, a da li će se zaista desiti da njegovi zaposleni, koji u većini slučajeva koriste iPhone, zaista kupe Android telefone i počnu da ih koriste, ostaje da vidimo. Nakon bure u javnosti koja se danas podigla oko ove Markove naredbe, pre bismo rekli da će Zukerberg sve ovo demantovati.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


blue Član postova: 2087
Bolje Zuckenbergu da ćuti i ne zamera se Mordoru
Komentator Neregistrovan korisnik
Ih. kako da ne. Ima razlike izmedju sluzbenog i privatnog telefona. Zasto bi neko menjao telefon iz necjeg hira?!

Facebook Messenger omogućio Unsend opciju

Specifikacije dolazećeg Moto G7 procurele

10504
10505
10506
10507
10508
10509