Greška

Došlo je do greške.

CS:GO klasik u dramtičnom finalu IEM Katowice 2022, FaZe pobedio G2

28.02.2022 12:45 | 0 Games
CS:GO klasik u dramtičnom finalu IEM Katowice 2022, FaZe pobedio G2

 

Finale između FaZe klana i G2 Esports-a jednostavno morate videti ukoliko ste ljubitelj Counter Strike igre, obzirom da su oba tima bili na svom trenutnom maksimumu, ipak ekipa na čelu sa Karrigan-om je uspela briljantnim partijama da dobije favorizovani G2 i nakon izgubljenih finala 2017. i 2018. godine po prvi put osvoji trofej na turniru u Katovicama. Pored Karrigan-a koji je mozak FaZe CS:GO tima, istakli su se Broky koji je ujedno bio MVP igrač, zatim Ropz koji je do ludila dovodio protivničku ekipu , kao i Twistzz i jks sa ludačkim partijama bukvalno lomili protivnika u ključnim trenucima pokušaja G2 da se vrati u igru za titulu.

 

FaZe_win_Katowice.jpg

 

Početak nije nagoveštavao takvo stanje stvari. G2 na čelu sa Nikom i družinom je bukvalno ekspresno stigao do 11-2 na Inferno mapi. Nedugo zatim im je falila još jedna partija do osvajanja prve mape, u tim trenucima FaZe je delovao demolirano,  jednostavno nisu mogli da se sastave jer su NIKo, huNter, m0NESY, JeckZ i Aleksib radili šta su hteli. I onda neobjašnjiv pad – katastrofa od koje se nisu oporavili do kraja meča. Izgubili su skoro 20 partija za redom i naravno prvu mapu. To je presudilo dalji tok meča.

NiKo je potpuno “pao”, tek u drugom delu Mirage mape, G2 se malo povratio pre svega predvođeni sjajnim huNter-om koji je bukvalno nosio ekipu sa 57 “kill-a”.  Igralo se čak 5 produžetaka u “overtime-u”. G2 je imao svoje šanse,  međutim ni to nije bilo dovoljno jer su Karrigan i ekipa uspešno priveli kraju i drugu mapu.  Defintivno se osećalo odsustvo Remy-a, trenera G2 ekipe koji je izostao zbog COVID-a.  Jednostavno, nije imao ko da u ključnim trenucima stane na loptu i vrati pouzdanje ekipi.

Nakon što su svi pomislili da je finale završeno, te da će treća mapa Dust 2 biti samo formalnost zbog evidentne indisponiranosti superstar-a G2 ekipe Nikole Kovača, njegov brat Nemanja “huNter” je ponovo oživeo ekipu. Osetio je to za trenutak NiKo i pokazao koje jedan od najboljih CS:GO igrača današnjice, ali samo na kratko što je bilo nedovoljno da se osvoji treća mapa, koju je G2 izgubio sa tesnih 16-14 gde su praktično detalji odlučivali o tome ko će je na kraju uzeti.

 

G2onESL.jpg

 

Ne možemo, a da ne pohvalimo novu nadu G2 tima, mladog Rusa Ilju “m0NESY” Osipova koje je zvezda u usponu  i neverovatan talenat. Njegov “muscle memory” osećaj i rad sa snajperom su publiku dovodili do delirijuma jer je bukvalno nestvarno šta taj dečko radi u pojedinim trenucima. Isto tako je bilo očigledno koliko mu je potreban NiKo u meču jer onog trenutka kad je NiKo pao u ritmu, m0NESY je ostao bez krila i nadahnuća, vidna je ta Nikolina mentorska uloga i trenutni respekt koji mladi Rus gaji prema našem superstaru!

I na kraju, podsetimo da za G2 igraju momci koji su naše gore list iz Bosne i Hercegovine braća Nikola i Nemanja Kovač aka NiKo i huNter, pa je naše srce i navijanje bilo nesumnjivo na strani G2. Nema očajavanja, ekipa je dobra. Lepi dani i trofeji su definitivno pred G2 Esports timom. Napred momci, gore glavu, navijamo svim srcem i dušom za vas!

Izvor: Benchmark

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Huawei predstavio ultraprenosive Matebook X Pro 2022 i Matebook E 2-u-1

Realme GT2 Pro je zvanično prvi flagship telefon Realme brenda

Slične teme
10404
10405
10406
10407
10408
10409