Greška

Došlo je do greške.

Crypto raste dok Rusija razmišlja da li da ga prihvati za plaćanje nafte

25.03.2022 13:13 | 0 Biznis IT
Crypto raste dok Rusija razmišlja da li da ga prihvati za plaćanje nafte

 

U ovom trenutku, Bitcoin je u protekla 23 časa porastao za 4%, dok je DOGE porastao za 6%. Zašto? Zato što je presedavajući ruske dume, prilikom konferencije za medije, nagovestio kako ova država razmišlja da prihvati Bitcoin kao sredstvo plaćanja nafte i drugih prirodnih resursa. Dakle, pored instistiranja na rublji, i kriptovalute bi mogle da dođu u opticaj.

Ovakva objava od strane ruske vlasti dovela je vrednost Bitcoin-a na više od 44.000 američkih dolara. Uz ovu kriptovalutu, primećen je i porast zlada i američkog dolara, što analitičari komentarišu kao oprez među globalnim investicionim fondovima.

Vredi napomenuti da nakon ove objave predstavnika ruske države nije skočila vrednost samo Bitcoin-a. Vrednost kriptovalute DOGE porasla je za 6%, a slično se desilo i kriptovaluti SOL čija se vrednost uvećala za 10%. Na kraju, juče je i vrednost gejming tokena AXS porasla za neverovatnih 20%.

Dakle, svi gledaju u ono šta će Rusija da uradi sledeće. Nafta i gas su neophodni Evropi, što uslovljava rast cena za ove sirovine. Takođe, Rusija je najavila kako će od sada, plaćanje ovih sirovina omogućavati samo u rubljama, što je dodatno uzdrmalo neke od zapadnih zemalja, javlja Coindesk.

Međutim, navodi o prihvatanju kriptovaluta možda znače kako je Rusija ipak spremna na neke ustupke, što bi investitorima sigurno odgovaralo. Čini se da je bolje kripto nego rublja.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Huawei telefoni i Petal Search pretraživač – idealna kombinacija za uživanje u omiljenim aplikacijama

Reper u pucačini, Snoop Dogg dolazi u Call of Duty

10604
10605
10606
10607
10608
10609