Greška

Došlo je do greške.

Counterpoint: iPad tržišno učešće nastavlja da raste

16.06.2021 12:52 | 0 Biznis IT
Counterpoint: iPad tržišno učešće nastavlja da raste


Najnoviji izveštaj istraživačke kompanije Counterpoint pokazuje da Apple-ova iPad linija nastavlja da ostvaruje odlične rezultate na tržištu. Globalno tržišno učešće brenda je zabeležilo rast od 53% na godišnjem nivou tokom prvog tromesečja 2021. godine, uz ukupno tržišno učešće od 37 procenata (tokom istog tromesečja prošle godine, iPad je imao 30% tržišnog učešća).

Izveštaj ističe da su i Apple i Samsung imali koristi od smanjene konkurencije na tržištu tableta tokom 2020. godine. Dve kompanije su agresivno objavljivale i promovisale nove modele, dok su drugi proizvođači tableta smanjili ili prekinuli proizvodnju u ovom segmentu.

ipad2_16.jpg


Pored Apple-a i Samsunga, Lenovo je takođe zabeležio rast isporuke tableta u odnosu na prvo tromesečje 2020. Učešće komanije Huawei je imalo pad od 11% i kompanija je tokom prvog tromesečja ove godine imala tržišno učešće od svega pet procenata.

Kada je u pitanju Apple, svi kompanijini modeli tableta su ostvarili dobre rezultate, a najblje je prošao osnovni iPad model. M1 iPad Pro je takođe dobro prihvaćen od strane korisnika, ali je napomenuto da je na isporuku ovog modela dosta usticala nestašica čipova.

Izvor: WCCFTech

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Samsung je kreirao LPDDR5 uMCP, koji smešta RAM i flash na isti čip

Google najavljuje šest novih funkcija za Android, koje stižu ovog leta

10604
10605
10606
10607
10608
10609