Greška

Došlo je do greške.

Cooler Master MASTERLIQUID PL240 FLUX recenzija

08.01.2022 19:00 | 0 Hardver
Cooler Master MASTERLIQUID PL240 FLUX recenzija

 

Moramo priznati da dugo nismo videli novi model vodenog hlađenja iz prestižne Cooler Master Master Liquid Pro serije. Konačno pred nama je MASTERLIQUID PL240 FLUX. Iako, svi dobro poznajemo ovakav sistem hlađenja za centralne procesore i na konstataciju mnogih korisnika da tu nema mnogo toga novog da se doda i uradi, proizvođači se trude da iz generacije u generaciju ugrade neka fina poboljšanja i tako unaprede radne performanse.

To se pre svega odnosi na glavne elemente jednog ovakvog rashladnog sistema: pumpu, radijator i  naravno ventilatore. Često se i sam pitam zašto proizvođači ne ugrade veće radijatore dvostruke debljine kako bi povećali rashladni kapacitet, ali industrijski standard u ovoj klasi je postavio tačno predviđene specifikacije i standarde radijatora koje je uskladio sa snagom pumpe. Kompanija Asetek je ta koja je dizajnirala AiO koncept i praktično postavila standarde i patent za ovakvo rešenje kompaktnog vodenog hlađenja, tako da ostali proizvođači (CM, NZXT, Corsair, Arcitc i ostalih) moraju poštovati takve smernice. Jednom rečju ne očekujte u skorije vreme veće tj deblje radijatore u ovoj klasi kulera.

MASTERLIQUID PL240 FLUX je najnoviji član prestižne serije Cooler Master prekonfigurisanih sistema vodenog hlađenja za centralne procesore. Nova redizajnirana glava, lepši vizuelni aRGB efekti, efikasniji ventilatori su dovoljni aduti u borbi sa jakom konkurencijom. Ono što je najbolje u svemu je činjenica da FLUX kuler radi bolje od prethodnika, dopuštajući automatskim overkloking sistemima da ubrzaju procesore do visokih frekvencija i to bez ikakve asistencije korisnika...

 


 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Xiaomi Mix 5 Pro dolazi sa novim Surge C2 ISP

AMD je predstavio nove GPU-ove za desktop i laptop tržišta

10203
10205
10206
10207
10208
10209