Greška

Došlo je do greške.

Cooler Master lansira Pi Case 40 i Pi Tool

17.11.2020 14:01 | 0 Hardver
Cooler Master lansira Pi Case 40 i Pi Tool

 

Posle neverovatno uspešne Kickstarter kampanje, Cooler Master je spreman da zvanično lansira „Pi Case 40“, premium kućište za Raspberry Pi 4 na evropskom i američkom tržištu. Pi Case 40 rezultat je intenzivnog programa zajedničkog razvoja koji je duboko uključio zajednicu i odabrane uticajne osobe kako bi stvorio vrhunsko prenosivo i izdržljivo kućište Raspberry Pi 4 za upotrebu u pokretu.

Pi Case 40 je druga zvanična Cooler Master kampanja na Kickstarter-u. Ono što je u početku započelo kao skromni sporedni projekat, brzo je postalo trka s vremenom za postizanje sve viših i viših ciljeva kako bi se zadovoljila želja „Maker“ zajednice. Kampanja nije samo postigla 3500% svog početnog cilja finansiranja, već je u potpunosti podržana za manje od sat vremena.

Zahvaljujući podršci svojih pristalica, Cooler Master je u potpunosti razvio Pi Case 40, njegov namenski softver (Pi Tool) i kompletan set dodatnih panela za slučajeve specifične upotrebe. Kao počast svim podržavaocima, Cooler Master objavljuje sve otvorene kodove, zvanično dozvoljavajući entuzijastima i zajednici da u celini poseduju projekat.


Pi Case 40
Kućište Cooler Master Pi 40 pruža dugotrajno, premium kućište za korisnike Raspberry Pi-a. Kućište zatvara ploču Raspberry Pi u glatku aluminijumsku školjku, dalje zaštićenu visokokvalitetnim TPU odbojnikom.
Pi Case 40 dizajniran je za korisnike u pokretu u potrazi za pouzdanim, ali u džepu zaštitnim kućištem za svoje sisteme.

Jednom sklopljen, sistem radi brže, hladnije i potpuno tiho bez potrebe za dodatnim ventilatorom - čak i pri velikim brzinama takta. Zahvaljujući svom ekskluzivnom termičkom dizajnu, Pi Case 40 koristi pasivno hlađenje koje dostiže nivo performansi aktivno hlađenih konkurenata bez ikakvih pokretnih elemenata ili bučnih ventilatora za hlađenje.

Sve veze su preusmerene sa strane, što omogućava bolju estetiku i poboljšanu pristupačnost. Pristupačnost i vrhunski materijali Pi Case 40 čine ga jednim od najpouzdanijih mobilnih kućišta za korisnike Raspberry Pi-a

CoolerMasterkucistePIraspberry.jpg


Pi Tool
Pi Tool je službeni softverski uslužni program za Pi Case 40, dizajniran je da otključa veću funkcionalnost i omogućava dublji nivo personalizacije za korisnike.

Uslužni program omogućava korisnicima pristup unapred podešenim profilima za overclocking. Ovi profili su testirani i validirani na osnovu toplotnih performansi kućišta Cooler Master-a Pi Case 40. Pi Tool takođe pruža nadzor sistemskih pokazatelja i dodeljivanje prilagođenih funkcija ugrađenom dugmetu.

Pi Tool se može instalirati na Raspberry Pi OS na Raspberry Pi 4 i potpuno je otvorenog koda. Svako može prilagoditi i primeniti nove funkcionalnosti.
Repository je javno dostupan na sledećem GitHub linku:
https://github.com/CoolerMasterTechnologi/Pi-Tool

Overclocking.jpg

 

• Preprogramibilno dugme za napajanje - kućište se isporučuje sa dugmetom za napajanje za lako uključivanje i isključivanje sistema bez potrebe za uklanjanjem izvora napajanja sa Raspberry Pi-a. Dugme za napajanje se može podesiti na bilo koju drugu radnju jednostavnom promenom koda ili putem uslužnog programa Pi Tool.
• IO portovi sa lakim pristupom - Svi portovi su brzo dostupni zahvaljujući dizajnu bez ometanja. GPIO portovi su rotirani za 90 stepeni i dostupni su preko bočnog poklopca u TPU odbojniku, omogućavajući zaštitu pri zatvaranju i lak pristup kada se otvore. Konektori ekrana i kamere ostaju zaštićeni unutar kućišta, dok prorez na TPU odbojniku omogućava da oba kabla budu usmerena van kućišta.
• Aluminijumsko jezgro hladnog izgleda - Aluminijumsko jezgro Pi Case 40 služi kao veliki, pasivni hladnjak da održi Raspberry Pi hladan i radi najbolje, bez potrebe za glasnim ventilatorom. Pi Case 40 nudi neuporedivu količinu površine za svoju veličinu, omogućavajući veće GPU i CPU frekvencije iz kutije.
• Univerzalno montiranje - isporučuju se 4 VESA / zidna držača za pričvršćivanje vašeg Raspberry Pi na svaku površinu i monitor.
• Dizajniran za korisnike u pokretu - Kompaktne dimenzije Pi Case 40 omogućavaju mu da bude prenosiv, dok ga aluminijumsko, TPU i plastično kućište čuva od udara, manjih prskanja tečnosti i lagane prašine.


Zašto Cooler Master lansira kućište Raspberry Pi?
Cilj ovog projekta bio je jednostavan: stupite u dubok kontakt sa novom zajednicom stvaratelja; ista ona zajednica koja je pomogla oblikovanju sopstvene filozofije „Make It Iou“ kompanije Cooler Master.

Ogromno interesovanje pokazano iz Kickstarter kampanje ponudilo je uvid u ono što je moguće kada grupa jednostavnih ideja podrži bend entuzijasta. Najveći izazov za ovakve inovativne projekte je pristupačnost; zato Cooler Master ovo treba da predstavi na tržištu u velikom formatu.

Sa sve većim interesovanjem za razvoj softvera i računara sa jednom pločom, Cooler Master sada nastoji da ovom projektu posveti još više resursa za promociju svoje zajednice, osnaživanje istomišljenika-entuzijasta i u konačni proizvod prožme glas zajednice koja uvek teži inovacijama.


Cene i dostupnost
Kućište Cooler Master Pi Case 40 moći će da se kupi kod lokalnih dilera u Evropi krajem novembra 2020. po početnoj maloprodajnoj ceni od 25 evra.

Izvor: Cooler Master

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

I OnePlus 9 se našao na Geekbench-u

Koncept telefon Oppo X 2021 je prikazan danas na online događaju

10203
10205
10206
10207
10208
10209