Greška

Došlo je do greške.

Comtrade organizovao druženje sa novinarima i predstavio najznačajnije rezultate

27.07.2017 20:40 | 0 Biznis IT
Comtrade organizovao druženje sa novinarima i predstavio najznačajnije rezultate

Saopštenje za javnost

Comtrade je 27.jula otvorio vrata svoje kompanije u Beogradu za medije i organizovao jedno neformalno letnje druženje. Uz najvažniji dnevni obrok, doručak, menadžment kompanije družio se da sedmom silom i upoznao i ponudio niz zanimljivog sadržaja iz IT sveta i raznih poslovnih i društvenih aktivnosti kompanije Comtrade.

Kompanija Comtrade osnovana je 1991.godine. Svoj poslovni put započela je kao distributer računarske opreme, a danas prvenstveno izvozi znanje klijentima u Americi, zapadnoj Evropi, Aziji i Australiji. Sa više od 2000 softverskih inženjera, kompanija pravi softverska rešenja i pruža IKT i konsalting usluge vodećim kompanijama u svetu. Partnerstva sa preko 30 vodećih tehnoloških kompanija u svetu su dugogodišnja, a klijenti dolaze iz raznih industrija.  

Dostignuća kompanije su mnogobrojna, ali izdvajaju se sledeća:

Krajem 2016. godine američki softverski gigant, kompanija Citrix, otkupila je tehnologiju SCOM (System Center Operations Manager) monitoring kompanije Comtrade za nadzor velikih mrežnih sistema. Ovo rešenje kompanije omogućava da se proveri ispravnost i funkcionalnost, ali i da se upravlja ogromnim mrežnim okruženjima uz pomoć samo jedne konzole. To je prvi put u istoriji da jedna kompanija iz Silicijumske doline kupuje tehnološko rešenje od neke kompanije sa ovih prostora. Citrix je najveća kompanija za Cloud servise i spada u najrenomiranije, tzv „blue chip“ kompanije. Danas čitava Amerika koristi Cloud i to uz veliku bezbednost i sigurnost podataka. Uz pomoć Citrix-ovih rešenja svojim podacima možete da pristupite sa bilo koje lokacije i sa bilo kog uređaja. Comtrade-ov sistem omogućava da se proveri „zdravlje“ celokupnog sistema. Ovo rešenje je tehnološki veoma napredno i kao takvo jedino u svetu.

Iste godine Comtarde uvodi revoluciju u način planiranja putovanja avio-kompanije Ryanair. Comtrade softver omogućava da se za jedan minut popuni čak četiri Boinga 737 i operiše sa podacima 106 miliona ljudi. Aplikacija myRyanair  omogućava korisnicima da selektuju najpoželjnije opcije putovanja, ali i obezbeđuje sigurnost ličnih informacija i plaćanja, jednostavnu pretragu Ryanair-ovih 1.800 avio-linija, bržu rezervaciju karata i lakše “čekiranje” na aerodromu. Bazirana na korisnikovom ličnom profilu, myRyanair asistira tokom celog putovanja, od personalizovanih saveta vezanih za odmor do nuđenja opcija koje štede novac. Ryanair, koji ima flotu od čak 350 Boinga 737, planira da do 2024. godine poveća broj putnika sa 106 na 180 miliona godišnje, u čemu će platforma myRyanair igrati centralnu ulogu.

Comtrade je 2015.godine postao partner Evropskog centra za nuklearna istraživanja CERN. U okviru najvećeg svetskog naučnog projekta ikada, Comtrade je zadužen za lakši pristup, efikasnije upravljanje i skalabilnost sistema za skladištenje podataka koji se koristi u CERN-u. Poboljšanjem funkcionalnosti Comtrade je značajno unapredio saradnju između brojnih naučnoistraživačkih organizacija uključenih u eksperimente koji se odvijaju u najmoćnijem svetskom akceleratoru čestica – Velikom hadronskom sudaraču čestica (Large Hadron Collider – LHC). Comtrade je jedna od samo 10 IT kompanija u svetu sa kojima CERN sarađuje.

ct2_2.jpgViber chatbot koji je kompanija razvila, jedan je od prvih bankarskih botova u svetu. To je Viber bankarska platforma koja korisnicima omogućava siguran transfer novca sa jednog računa na drugi, proveru njihovih bankovnih računa, pretvaranje novca, slanje novca i pristup drugim bankarskim uslugama direktno u aplikaciji Viber. Ovim inovativnim rešenjem za Viber bankarsku platformu Comtrade potvrđuje svoju poziciju kojom postavlja nove trendove u digitalnom bankarstvu na društvenim mrežama.

Pored ovih projekata, kompanija se ponosi i raznim aktivnostima i dostignućima koja se dešavaju u našoj zemlji. Pre par dana je u Washingtonu na svetskoj godišnjoj Microsoft konferenciji dobila nagradu „Microsoft Country Partner of the Year 2017“ za inovativnost i izuzetne rezultate u implementaciji rešenja baziranih na Microsoft tehnologiji.

Pored Microsofta, svoja rešenja razvija i na Oracle, IBM i Open Text tehnologijama. U protekle dve decenije, kompanija je isporučila niz projekata koji su postavili temelje za digitalnu transformaciju kako privatnog, tako i javnog sektora u Srbiji.

Izdvojene specijalnosti kompanije su:
Digitalna transformacija zasnovana na Cloud tehnologijama
Dizajn, razvoj, integracija sistema i aplikacija
Unapređenje poslovnih performansi firmi kroz uvođenje naprednih IT tehnologija
Ubrzavanje i pojednostavljenje primene novih (cloud, big data analytics) i  tradicionalnih (ECM, HCM, ERP, CRM etc.) technologija

Uspeh kompanije u brojkama:
Više od 5 miliona korisnika različitih rešenja u telekomunikacionim kompanijama
Preko 40 javnih ustanova i institucija koriste rešenja i usluge kompanije
Preko 15.000 pacijenata sa podacima zabeleženim u kompanijinim HIS sistemima za zdravstvene ustanove
Stotinak uspešnih implementacija rešenja za data-centre širom regiona

Vertikala kompanije pod nazivom „Comtrade Distribution“ se bavi distribucijom računarske opreme, mobilnih telefona i potrošačke elektronike. Sa poslovnim aktivnostima i ukupnim tržišnim udelom od 50% u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Hrvatskoj i Sloveniji, kompanija se izdvaja kao vodeći IT distributer u regionu.

Comtrade Distribution sarađuje sa širokom mrežom poslovnih partnera, koju čini 2.500 dilera i 50 svetski priznatih IT vendora, među kojima su Hewlett Packard, Microsoft, Cisco, Acer, Sony, HP Enterprise, Samsung, Lenovo i mnogi drugi.

Comtrade Distribution zapošljava posvećen tim od preko 280 stručnjaka koje povezuje zajednička misija: da kroz vrhunsku IT ponudu pospeši i stimuliše primenu naprednih tehnologija u regionu. U 2016. godini, kompaniji je u Monte Karlu dodeljena prestižna titula najboljeg distrubutera u regionu Jugostočne Evrope.  

Uz raznovrstan portfolio od preko 5000 vrsta IT proizvoda vodećih svetskih, kao i tri vlastita brenda - Tesla, Click i Home Electronics, u mogućnosti je da na regionalna tržišta plasira visokokvalitetne uređaje u skladu sa potrebama i iščekivanjima savremenih kupaca.

Tesla - Tesla brend je nastao 2014. godine, kao proizvod vizije kompanije Comtrade da kvalitetnu tehnologiju učini dostupnom svima.

Uz performanse koje nadmašuju cenovni rang, Tesla proizvodi – pametni telefoni, televizori, tableti i klima uređaji – se izdvajaju na tržištu i ponosno nose ime najvećeg svetskog naučnika, kao uređaji “dostojni svog imena”. Tesla brend je u kategoriji tableta lider po broju prodatih uređaja, mobilni telefoni beleže sjajan rast prodaje, a televizori su tokom protekle godine postali jedan od najprodavanijih  brendova na tržištu Srbije i regiona, zahvaljujući visokom kvalitetu.

ct3_1.jpgKao kompanija sa savremenim pristupom poslovanju, Comtrade je opredeljen na kontinuiran razvoj kako sopstvenih poslovnih referenci i rezultata, tako i na razvoj zajednice u kojoj posluje.

S obzirom na delatnost kojom se bavi, delovanje Comtrade-a kao društveno odgovorne kompanije usmereno je na unapređenje zajednice pre svega u obrazovnom smislu, kroz različite programe kojim podiže nivo kompetencija i znanja mladih i na taj način ulaže u njihovu budućnost.

Na dve manifestacije je kompanija posebno ponosna. Jedna ima tradiciju dugu 26 godina, a to je EDIT – besplatna letnja škola programiranja, koja je upravo u toku u 6 zemalja regiona. Kroz obuku na EDIT-u prođe više od stotinu studenata svake godine, a veliki broj njih kasnije se i zaposli u kompaniji.

Druga manifestacija je Fabrika znanja koja ima tradiciju dugu 8 godina. Fabrika znanja je prvenstveno namenjena promociji novih IT znanja i veština mlađim naraštajima. Više od 50 predavača predstavlja se đacima, a kroz jedinstven spoj učenja i zabave učesnici dobijaju priliku da se upoznaju sa najtraženijim profesijama u oblasti informacionih tehnologija. Svake godine više od 2000 đaka poseti ovu manifestaciju, koje su se u početku održavale u Beogradu, a onda su se raširili po regionu. Ove godine 7. put će se održati u Podgorici.  
 
Za mlade stručnjake željne dokazivanja u svetu Informaciono-komunikacionih tehnologoija (IKT), Comtrade je pravo mesto za nastavak profesionalnog razvoja po završetku studija. Kompanija stalno traga za pametnim, talentovanim i kreativnim pojedincima i pruža im mogućnost da se pridruže timu. U svakom trenutku otvorene su pozicije za prijem novih kolega, a HR služba na dnevnom nivou organizuje intervje sa potencijalnim kandidatima. Zaposlenima se pored rada na značajnim projektima i korišćenja najnovijih tehnologija, nudi moderno radno okruženje, za pojedine timove i fleksibilno radno vreme, sportske aktivnosti u samom kompleksu, zdravstveno osiguranje... Zaposleni prolaze razne dodatne obuke, stiču nove sertifikate, kontinuirano ulaganje u zaposlene se podrazumeva i jedan je od najvažnijih zadataka kako HR odeljenja, tako i menadžementa.

Izvor: Comtrade

Komentari

0 Dodaj komentar

Kingston Server Premier DDR4 2666MT/s Registered dvojni memorijski moduli za Intel Purley platformu

Huawei objavio poslovne rezultate za prvu polovinu 2017. godine

10604
10605
10606
10607
10608
10609