Greška

Došlo je do greške.

Comtrade donirao 16 notebook računara Srednjoj medicinskoj školi u Gračanici

21.08.2019 18:55 | 5 Biznis IT
Comtrade donirao 16 notebook računara Srednjoj medicinskoj školi u Gračanici


Saopštenje za javnost

Kompanija “Komtrejd” danas je Srednjoj medicinskoj školi u Gračanici donirala 16 lap-top računara, koji će, osim za kompjutersko opismenjavanje učenika, biti iskorišćeni za uvodjenje te škole u sistem elektronskih dnevnika i aktiviranje usluge elektronskog upisa.

Predstavnik za javni sektor kompanije Comtrade Miroslav Veličković rekao je da se ta kompanija rado odazvala inicijativi Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

- Podržavajući inicijativu Kancelarije za Informacione tehnologije i elektronsku upravu, kompanija Comtrade je donirala ovih 16 laptop računara za Srednju medicinsku školu. Sa preko 1.000 klijenata i 17 poslovnih centara u celom svetu Comtrade je jedna od najvećih IT kompanija u Jugoistočnoj Evropi. Svesni važnosti računarske pismenosti i savremenog pristupa učenju, u Comtrade-u su još pre deset godina pokrenuli prvo Visoku a zatim i Srednju školu za IT. Smatramo da će deca pun svoj kapacitet iskazati korišćenjem ovih računara - kazao je Miroslav Veličković. Kako kaže, kompanija je svesna koliko su u današnjem svetu važni računarska pismenost i savremeni pristup učenju. - Sigurni smo da će najvredniji učenici uz pomoć tehnologije lakše slediti svoje snove i brže pronaći svoj profesionalni put - dodao je Veličković prilikom donacije računara Srednjoj medicinskoj školi u Gračanici.

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Srbije Mihailo Jovanović objasnio je, prilikom urečenja kompjutera, da će zahvaljujuchi današnjoj donaciji djaci i nastavnici u Srednjoj medicinskoj školi u Gračanici moći da od 1. septembra koriste iste sisteme digitalizacije prosvete i elektronske uprave kao i bilo koji drugi djaci i profesori bilo gde u Srbiji.

ct2_4.jpg


On je podsetio da je od 1. septembra Ministarstvo prosvete propisalo obaveznu upotrebu elektronskog dnevnika, što štedi nastavnicima 50 odsto vremena za obavljanje administrativnih poslova i omogućuje roditeljima bolje praćenje uspeha učenika. Takodje, ova oprema će, prema njegovim rečima, omogućiti da u narednoj godini i u Gračanici počne implementacija jedinstvenog elektronskog sistema prosvete.

„Napravljen je prvi korak sa elektronskim upisom. Ove godine je upisano kroz taj sistem oko 65.000 djaka u osnovne škole, preko 51.000 u srednje škole i oko 4.000 studenata na Beogradski univerzitet. Time smo roditeljima uštedeli preko 200.000 sati čekanja u redovima“, rekao je Jovanović.

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dejan Pavichević istakao je da je ovo još jedna potvrda da se ulažu maksimalni napori da srpske škole na KiM ostanu u obrazovnom sistemu Srbije i da budu potpuno isti uslovi za rad u školama na KiM i u ostatku Srbije.

“Trudimo se na svaki naccin da na KiM omogućimo normalan život kao u ostatku Srbije. Nadam se da chemo za godinu dana slaviti i prelazak ove škole u novi srednjškolski centar. Cela vlada radi na tome da se uslovi života na KiM poboljssaju, i uvereni smo da ćemo, u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama kao što je Komtrejd, imati uspeha”, rekao je Pavićević.

Predsednik opštine Gračanica Srdjan Popović je, zahvalivši donatoru, istakao da je današnji dogadjaj potvrda da Vlada Srbije misli na obrazovanje na KiM, budući da je ono jedan od stubova opstanka srpskog naroda.

Izvor: Comtrade

DukeLander Moderators postova: 8339
Ovo je fenomenalno...
...über rimini 7
lepi kokan Član postova: 4802
elektronski dnevnici! pa još i laptopovi! pa ovo je raj !
MareBGD Član postova: 1577
Vratice se to kroz prvi sledeci tender bez brige...ajde bre vise
Rastko Neregistrovan korisnik
Bravo, Veso!

Honor predstavio Gamepad za telefone

Google ukida YouTube messages servis

10604
10605
10606
10607
10608
10609