Greška

Došlo je do greške.

Comtrade prodao svoj Digital Services biznis kompaniji Endava

17.08.2020 17:40 | 0 Biznis IT
Comtrade prodao svoj Digital Services biznis kompaniji Endava


Saopštenje za javnost

Comtrade grupacija je danas objavila da je prodala svoj Digital Services biznis („CDS“) kompaniji Endava, vodećoj tehnološkoj uslužnoj kompaniji nove generacije. Endava pomaže klijentima da transformišu svoje poslovanje u digitalno poslovanje zasnovano na korisničkom iskustvu, pomažući im na putu od ideje do razvoja i implementacije proizvoda, platformi i rešenja. Endava svoje usluge nudi klijentima iz sledećih industrija: elektronska plaćanja i finansijske usluge, TMT (tehnologija, mediji, telekomunikacije), korisinički proizvodi, maloprodaja, logistika i zdravstvo.

Ovo „spajanje snaga“ Endave i CDS-a će imati pozitivne efekte na obe kompanije; Comtrade će se dodatno fokusirati na razvoj i primenu tehnologija sutrašnjice kroz svoje razvijene biznise Sistem integracije, HYCU (lociran u Bostonu, USA) i Gaming (lociran u Manili, Filipini), kao i kroz uzbudljive nove poslovne poduhvate. Endava će ojačati svoje prisustvo u Jugoistočnoj Evropi sa dodatnim timovima koji će doprineti kreiranju novih interakcija između ljudi i tehnologija. Strategija kompanije Endava je da na svakoj lokaciji gde posluje bude „Najpoželjniji poslodavac“ – za najbolje inženjere.

Zaključno sa 31. martom 2020. Endava je imala 6,468 zaposlenih u kancelarijama u Severnoj Americi i Zapadnoj Evropi kao i u razvojnim centrima u Rumuniji, Moldaviji, Bugarskoj, Srbiji, Severnoj Makedoniji, Argentini, Urugvaju, Venecueli i Kolumbiji.

ct2_6.jpg


CDS je sjajan tim i žao nam je što napuštaju Comtrade grupaciju, ali vidimo veliku sličnost po pitanju biznisa i kulture kompanije tako da verujem da će njihova budućnost biti svetla u okrilju Endave“, rekao je Veselin Jevrosimović, predsednik kompanije Comtrade.

„Veoma sam zadovoljan što CDS postaje deo Endava porodice. Njihove inženjerske veštine, pristup digitalnoj transformaciji i inovativna kultura su potpuno usaglašeni sa Endavinim. Ovim takođe ojačavamo naše znanje, iskustvo i tehnološke veštine koje će nam omogućiti da još bolje uslužimo naše klijente“, rekao je Džon Kotrel, generalni direktor kompanije Endava.

Izvor: Comtrade

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Huawei nagoveštava objavu novog MateBook X Pro laptopa

Lenovo je ostvario odlične rezultate i znatan rast, prevazilazeći izazovno globalno okruženje

10604
10605
10606
10607
10608
10609