CodeTalks za programere po prvi put u Kragujevcu!

Nakon uspešne serije otvorenih predavanja u okviru CodeTalks programa, koji u nekoliko gradova u Srbiji organizuje kompanija Seavus, 16. maja, ovu priliku će dobiti i programeri iz Kragujevca.

Nakon uspešne serije otvorenih predavanja u okviru CodeTalks programa, koji u nekoliko gradova u Srbiji organizuje kompanija Seavus, 16. maja, ovu sjajnu priliku će dobiti i programeri iz Kragujevca.Naime, u utorak, 16. maja, od 18 časova, u restoranu Tango, zainteresovani programeri imaće priliku da čuju predavanje na temu front end arhitekture kao i CQRS i Event Sourcing-a. O tome kakva je uloga front end arhitekte, koji su principi modernog front end razvoja kao i o arhitekturi adaptibilnih time-travelling sistema, govoriće predavači Mateja Opačić i Miloš Ostojić. Ulaz je otvoren za sve zainteresovane, a registraciju je moguće potvrditi na ovoj adresi.Organitator ovih događaja, kompanija Seavus, u Srbiji posluje već deset godina kroz četiri programerska centra – u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu i danas zapošljava preko 100 ljudi, najvećim brojem mladih programera. Ipak, ono što njih odvaja od ostalih kolega iz IT industrije jeste to da oni svoju firmu vode sami! Model predviđa da zaposleni sami biraju svoje predstavnike (delegate) koji sa njima, i za njih, upravljaju resursima. Firma svakoga meseca izdvaja sredstva o čijoj upotrebi odlučuju direktno sami zaposleni. Šta će se nabaviti od rekvizita i opreme, gde će se novac investirati, gde će se ići na team building izlete i studijska putovanja – sve zavisi od dogovora zaposlenih i njihovih predstavnika, koji sa direktorkom kancelarije u Srbiji imaju kontakt jednom nedeljno, kako bi se ove i druge tekuće teme diskutovale.Zaposleni ističu da im ovakav pristup pomaže da se upoznaju sa nečim što njihova priroda posla do sada nije podrazumevala – da nose zadovoljstvo, ali i obaveze upravljanja timom ljudi, ili po rečima jednog od aktuelnih lidera: “Ono što svako na taj način može da nauči, jeste koliko i najprostiji i, na prvi pogled nebitni, detalji i odluke mogu biti komplikovani i teški za rešavanje i odlučivanje”.Za sebe kažu da im je inovativnost glavni pokretač, a da je korporativno uverenje da kompaniju čine njeni lideri i zato – gde naći inovativniji način da se neguju kompanijski lideri nego među njima samima.Milica Stojanović odgovorno je lice za poslovanje Seavus kompanije u Srbiji i kaže da ovaj neobičan model zapravo daje veoma dobre poslovne rezultate. “Naši klijenti dolaze iz industrija u kojima i najmanja greška u podatku može da ima dalekosežne posledice po biznis i s toga naša usluga ka njima mora da bude besprekorna. Na ovom modelu koji smo uveli, postigli smo to da klijenti rade sa motivisanim i zadovoljnim programerima, a to je najbitije. To su odgovorni mladi ljudi na koje firma može da se osloni, a samim tim i klijenti. Brzo i kvalitetno zarvšeni zadaci za koje razvijamo svoje zaposlene da rade uz potpunu odgovornost i timski pristup – to je naš biznis model”, kaže direktorka Seavus Srbije.Izvor: Seavus

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi