Greška

Došlo je do greške.

CM HAF 500 Homecoming Classic – promaja u kućištu!

06.04.2022 19:38 | 0 Hardver
CM HAF 500 Homecoming Classic – promaja u kućištu!

 

Nema ljubitelja dobro sklopljenih konfiguracija koji nije čuo za Cooler Master HAF seriju midi tower kućišta. Skraćenica u nazivu stiže od High AirFlow termina koji označava najvažniju karakteristiku ovih modela – veliki protok vazduha kroz unutrašnjost ili osobina koju cene svi oni koji pakuju moćne gejming i radne PC sisteme sa jakim procesorima i grafičkim kartama, ali i ostatkom komponenti.

Otuda je veoma važno kada pakujete ovakav sistem da pazite o tome da uvedete dovoljno svežeg vazduha ali da se isto tako, lako rešite zagrejanog iz unutrašnjosti. Kod takvog dizajna je bitno da postoji prozračnost, a to je lakše reći nego postići. Kučište definitivno mora imati veliku zapreminu i otvorene maske tj prednje i gornje panele od mrežastih struktura koje propuštaju vazduh i obično iza njih velike ventilatore koji će ubrzati cirkulaciju vazduha. Koliko je to važno znaju najbolje oni koji su se opekli sa zatvorenim dizajnom i panelima od punog materijala ili kompletno zastakljenim kućištima koja u kombinaciji sa jakim komponentama proizvode efekat pećnice, a što nije dobro ni po performanse, a ni po životni vek skupih komponenti.

Ovako na prvi pogled, moram priznati da me novi HAF 500 neodoljivo podseća na Master Case H500 model koga i sami koristimo u primeru redakcijske mašine za video montažu. HAF 500 je definitivno preuzeo sve dobre kakrakteristike, ali i dodao neke detalje čime je dobio na aktuelnosti i modernijem pristupu u skladu sa novim trendovima.

Prestajemo ovog trenutka sa pričom i prelazimo na video formu - uradak sa našeg YouTube kanala je spreman

 

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Samsung Galaxy S23 serija i Galaxy S22 FE bi mogli da koriste MediaTek SoC na nekim tržištima

Hoće li Twitter najzad omogućiti editovanje tvitova?

10203
10205
10206
10207
10208
10209