Cisco razvija tehnologiju koja gasi ilegalne strimove kako se pojave

Piratski video strimovi su najlaški i najjeftiniji način za gledanje, ekskluzivno dostupni na bazi plaćanja, uglavnom zbog korisnika širom sveta

Piratski video strimovi su najlaški i najjeftiniji način za gledanje, ekskluzivno dostupni na bazi plaćanja, uglavnom zbog korisnika širom sveta koji znaju da je za vlasnike autorskih prava nemoguće da reaguju odmah. U većini slučajeva je rušenje prenosa uživo pre nego što se događaj završi gotovo nemoguća misija, a čak i za kompanije koje uspeju to da urade, nije utešno to što postoji na stotine alternativa.
Cisco, međutim, ima odgovor za ovaj problem, jer je kompanija razvila novu tehnologiju za koju obećavaju da će blokirati video strimove čim budu objavljeni online. Rešenje je lakše nego što mislite. U osnovi, kada vlasnici autorskih prava pokušaju da spreče druge od gledanja zaštićenog sadržaja, oni pokušavaju da zatvore feed, a kako su ga mnogi drugi već objavili na mreži, to je gotovo nemoguća misija. Cisco kaže da njihova tehnologija neće to raditi, već će identifikovati izvor i ugasiti ga.
Drugim rečima, Cisco želi da “saseče” izvor piratskog strimovanja uživo, tako da drugi strimovi posle ne mogu biti objavljeni. Sve to će biti moguće zahvaljujući novom servisu koji nosi naziv Streaming Piracy Prevention (SPP), koji automatski identifikuje ilegalne kanale i gasi ih.
Olimpijski komitet zabranio GIF-ove, Vine i strimovanje igara uživo
Izvor: Softpedia

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi