Chrome za iOS postaje projekat otvorenog koda

Google je objavio da će Chrome za iOS načiniti projektom otvorenog koda za developere, koji će imati uticaja i na krajnje korisnike.

Kada su u pitanju browseri za mobilne uređaje, najveći brj korisnika je zadovoljan onim što dobija kao podrazumevanu opciju na svojim telefonima (Safari za iOS ili Chrome za Android). Međutim, uskoro bi tržište mobilnih browsera bi moglo biti mnogo veće i raznovrsnije.Google je objavio da će Chrome za iOS načiniti projektom otvorenog koda (open source). Iako će ovo prvenstveno biti velika stvar za developere, promena će biti značajna i za krajnje korisnike, jer će developeri moći da razvijaju sopstvene buildove, bazirane na Google kodu.Google ističe: “Proveli smo dosta vremena u poslednjih nekoliko godina, kako bismo načinili potrebne promene da donesemo Chrome kod za iOS u Chromium. Ovaj proces je sada kompletiran, a developeri mogu da koriste iOS verziju Chromiuma kao što to čine i sa drugim verzijama. Razvoj platforme je takođe ubrzan sada kada je Chrome za iOS dostupan kompletnoj Chromium zajednici”.Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi