Greška

Došlo je do greške.

Chrome za Android i iOS dobija poboljšane sigurnosne opcije

07.10.2020 09:14 | 0 Software/Web
Chrome za Android i iOS dobija poboljšane sigurnosne opcije


Google poboljšava sigurnost i mogućnosti upotrebe mobilne verzije Chrome-a za Android i iOS platforme. Mobilna verzija browsera će sada obaveštavati korisnika ukoliko neka od zapamćenih lozinki postane kompromitovana, kao i kako da se taj problem ispravi.

Nova funkcija će korisnika odvesti na pravi formular za promenu lozinke, nakon obaveštenja o kompromitovanju. Kako bi proverio status lozinke, Chrome šalje kopiju iste Google-u koristeći specijalnu formu enkripcije, a ovo ne dozvoljava Google-u da sazna o kojoj lozinki u korisničkom imenu se radi.

Safety Check takođe stiže na Chrome za mobilne uređaje, a biće distupan u budućim verzijama browsera. Ova funkcija može ručno da proverava postojanje kompromitovanih lozinki, da obavesti da li je omogućen Safe Browsing, kao i da li verzija Chrome-a koja se koristi ima najnoviju sigurnosnu zaštitu.

g2_10.jpg

Na iOS platformi, Chrome će moći da automatski popunjava sačuvane login detalje za druge aplikacije i browsere. Za poboljšanje sigurnosti na iOS-u, dobija se opcija za biometrijsku verifikaciju pre nego što Chrome popuni opciju za lozinke.

 

Pogledajte još: Microsoft Outlook za Android i iOS dobija nova poboljšanja i ispravke bagova


Na Android uskoro stiže i Enhanced Safe Browsing, koji proaktivno korisnika štiti od phishinga, malware-a i drugih opasnosti, deljenjem podataka u realnom vremenu sa Google Safe Browsing servisom.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Samsung Galaxy S20, S20+ i S20 Ultra dobijaju prvu Android 11/One UI 3.0 betu

Pojavile se Samsung Galaxy M31 Prime specifikacije i dizajn

10504
10505
10506
10507
10508
10509