Greška

Došlo je do greške.

Chrome prihvata verifikaciju preko otiska prsta radi poboljšane sigurnosti

15.09.2018 11:47 | 2 Software/Web
Chrome prihvata verifikaciju preko otiska prsta radi poboljšane sigurnosti


Tim, koji stoji iza Chrome-a, se trudi da pregledač načini što je moguće sigurnijim i lakim za korišćenje, a najnovija poboljšanja koja su nedavno objavljena su bitan korak u postizanju ovog cilja. Chrome 70 beta je sada dostupan za preuzimanje za Android, macOS, Linux, Chrome OS i Windows, a među mnogim dodacima namenjenim developerima, tu je i nekoliko funkcija specifično dizajniranih za krajnje korisnike.

Najbitnija među njima je verifikacija preko otiska prsta na Androidu, koja sajtovima omogućava pristup senzoru otiska prsta uređaja i da na taj način "oblikuju identifikaciju". Podrška za senzor otiska prsta je korisna na sajtovima koji implementiraju API, kako bi se Touch ID mogao koristiti za verifikaciju u dva koraka.


Pogledajte još: Google slavi 10. rođendan Chrome-a novim izgledom i poboljšanim funkcijama


Pored ovoga, Android verzija Chrome-a će koristiti "shape identification", koji se oslanja na tri različita API-ja kako bi detektovao lica, bar kodove i tekst na latinici na vebu.

Još jedna interesantna promena, koju su objavili developeri, jeste da od ove verzije Chrome-a, browser više neće uljučivati Android i iOS build brojeve u user-agent identifikaciji. Ova promena će sprečiti ciljano izrabljivanje, krađu otisaka prstiju i druge manipulacije koje vode do povrede ličnih podataka korisnika.

Izvor: PhoneArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Pogledajte preporučeni video sa Benchmark Youtube kanala:

Komentari

0 Dodaj komentar

Procureli Nokia 9 i X7 prednji paneli otkrivaju displeje bez notcha

Razer Phone 2 će biti predstavljen 10. oktobra

10504
10505
10506
10507
10508
10509