Greška

Došlo je do greške.

Chrome OS dobija veliki redizajn za svoj 10. rođendan

10.03.2021 11:10 | 0 Software/Web
Chrome OS dobija veliki redizajn za svoj 10. rođendan


Google proslavlja deseti rođendan svoje Chrome OS platforme preko velikog ažuriranja, omogućavajući nove funkcije, poboljšanu kompatibilnost, Wi-Fi deljenje sa Android telefonima i neke funkcije koje poboljšavaju produktivnost.

Phone Hub je nova prečica na taskbaru, a odavde je moguće daljinsko omogućavanje hotspota za telefon, menjanje modova zvuka, kao i lociranje telefona ukoliko je to potrebno. Ovde će biti vidljiva snaga signala telefona, nivo baterije, i nedavni Chrome tabovi na telefonu.

chromeos2_1.jpg


Wi-Fi Sync sada podržava više uređaja, dok god telefon već ima Wi-Fi lozinku, tako da nema potrebe za njenim ponovnim unošenjem na Chrome OS uređaj. Google je objavio da Nearby Share stiže na Chrome OS u narednim mesecima.

Na polju produktivnosti, Chrome OS je dobio Screen Capture funkciju, koja podržava kreiranje screenshotova i snimanje ekrana. Novi snimci će se prikazivati u "Tote", novom mestu gde je moguće videti fajlove, screenshotove, preuzete i pinovane fajlove.

chromeos3.jpg

Tu su i poboljšanja za Clipboard, Desks alatku za multitasking, Family Link za roditeljsku kontrolu i drugo. Deljenje stvari na Chrome OS-u će biti brže, a moguće je deljenje između aplikacija. Select-to-speak opcija će čitati tekst naglas, a Chrome OS ikonice za aplikacije dobijaju novi izgled.

Prema navodima Google-a, M89 Chrome OS ažuriranje korisnicima globalno stiže tokom narednih nekoliko nedelja.

Izvor: Google

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Huawei Mate 40E 5G predstavljen, Mate 40 RS Porsche Design dobio novu varijantu

Nikon Z9 full-frame foto-aparat, sa podrškom za snimanje 8K videa, stiže kasnije tokom godine

10504
10505
10506
10507
10508
10509