Greška

Došlo je do greške.

Chrome OS dobija indikator Bluetooth baterije, prečicu za virtuelnu desktop tastaturu

01.07.2019 13:50 | 0 Software/Web
Chrome OS dobija indikator Bluetooth baterije, prečicu za virtuelnu desktop tastaturu


Iako je Google praktično prestao sa radom na Chrome OS tabletima, kompanija nastavlja da razvija svoj operativni sistem kao platformu za poslovne korisnike, ali i za konzumiranje sadržaja. Sa svakom novom verzijom, platforma se unapređuje, a u narednim verzijama stižu dve zanimljive nove funkcije.

Chrome OS će dobiti mogućnost da vidi koliko je Bluetooth uređaju ostalo baterije za rad, kao i upravljanje virtuelnim desktopom uz pomoć prečice za tastaturu.

U Chrome Canary kanalu je dostupna oznaka, koja će omogućiti korisnicima da vide koliko je baterije ostalo na njihovom povezanom uređaju. Trenutno, funkcija je poprilično probirljiva kada su u pitanju podržani uređaji.


Virtuelni desktop je već na putu ka narednoj Chrome OS verziji, a iako je UI izgleda stabilan i spreman za korišćenje, potrebno je još usklađivanja i poliranja. Jedna od stvari koje su sređene, jeste upravljanje i navigacija virtuelnim desktopovima i aplikacijama bez potrebe da se ruke sklanjaju sa tastature. U pratećem videu je prikazano kako ovaj model funkcioniše.

Iako deluje kao da se radi o manjim funkcijama, one su značajne mnogim korisnicima i njihova implementacija Chrome OS smešta u red ozbiljnih platformi kada je produktivnost u pitanju. Za sada nije poznato kada će nove funkcije stići u stabilnu verziju platforme.

Izvor: SlashGear

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Lenovo Z6 je spreman za objavu 4. jula

iFixit objavio kućišta koja imitiraju unutrašnjost iPhone uređaja

10504
10505
10506
10507
10508
10509