Greška

Došlo je do greške.

Chrome će uskoro na veb stranicama blokirati reklame koje troše resurse

15.05.2020 14:38 | 0 Software/Web
Chrome će uskoro na veb stranicama blokirati reklame koje troše resurse


Reklame predstavljaju jednu od najiritantnijih karakteristika sajtova i veb stranica za najveći broj korisnika. Posebno je neugodno kada učitavanje ovih oglasa dovede do usporavanja uređaja zbog resura koji se tom prilikom troše. Kako bi rešio ovaj problem, Chrome je odlučio da uskoro blokira sve reklame koje značajno troše resurse, a one se više neće prikazivati u pregledaču.

Developeri su prošli kroz veliki broj podataka koji je prikupljen tokom puštanja reklama u Chrome pregledaču, a ciljano je 0,1% reklama koje su trošile najviše resursa, poput CPU-a ili internet protoka. Pomoću ovih podataka, Chrome developeri su odlučili da postave limit od 4MB podataka ili 15 sekundi CPU upotrebe u bilo kom periodu od 30 sekundi, odnosno 60 sekundi ukupne upotrebe CPU-a.

 

Pogledajte još: Korisnici Chrome-a će uskoro moći da grupišu tabove


Ukoliko reklama pređe bilo koju od ovih graničnih vrednosti, Chrome će blokirati reklamu i prikazivaće "error" stranicu u frejmu reklame. U ovom trenutku, pomenute granične vrednosti će blokirati 0.3% ukupnih oglasa, a zanimljivo je da tih 0,3% reklama zauzimaju gotovo 27 procenata internet protoka i 28% ukupne CPU upotrebe.

Google Chrome će pomenute izmene postepeno implementirati tokom narednih meseci, kako bi kreatorima omogućio da modifikuju svoje reklame i ostanu u okviru propisanih graničnih vrednosti. Nove izmene se u okviru stabilne Chrome aplikacije očekuju od avgusta.

Izvor: Fonearena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Lenovo Legion Phone će se fokusirati na horizontalno iskustvo pregleda sadržaja

Pristupačni Samsung Galaxy A21s zvanično predstavljen

10504
10505
10506
10507
10508
10509