Greška

Došlo je do greške.

Chrome će od aprila početi da štiti korisnike od nesigurnih preuzimanja

08.02.2020 18:59 | 0 Software/Web
Chrome će od aprila početi da štiti korisnike od nesigurnih preuzimanja


Google Chrome će uskoro početi da bolje štiti korisnike od nesigurnog sadržaja, odnoso preuzimanja sadržaja koji nema HTTPS enkripciju. Chrome 82, koji će biti objavljen u aprilu, će biti prva verzija Google-ovog browsera koja će upozoravati korisnike pre nego što im dopusti preuzimanje određenih nesigurnih fajlova. U budućim verzijama ovaj sadržaj će se odmah blokirati.

Aprilska verzija pregledača će korisnike samo upozoravati kada pokušaju da preuzmu nesigurne izvršne fajlove, kao što su .exe, s obzirom na to da oni predstavljaju najveći rizik za ubacivanje malware-a u sistem. U budućim verzijama će se nuditi upozorenja i za manje opasne tipove nesigurnog sadržaja - arhive, tekstove i fotografije. Do kraja godine, Chrome će automatski blokirati nesigurna preuzimanja bez upozorenja na sajtovima koji koriste HTTPS.

 

Pogledajte još: Google će početi sa blokiranjem napadnih video reklama u Chrome-u


Mobilna verzija Chrome-a dobija isto ažuriranje, ali će ona biti jednu verziju iza desktop varijante. Prema navodima iz Chrome bloga, mobilne aplikacije imaju bolju zaštitu od malicioznih preuzimanja sadržaja, a odlaganje će developerima omogućiti da se fokusiraju na desktop korisnike.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

najavljen Moto G8 Power iz srednjeg segmenta

Apple iPhone 9 / iPhone SE 2 objava se očekuje sredinom marta

10504
10505
10506
10507
10508
10509