Greška

Došlo je do greške.

Chrome će kompletno blokirati automatsko pokretanje videa sa zvukom

22.03.2018 13:58 | 3 Software/Web
Chrome će kompletno blokirati automatsko pokretanje videa sa zvukom


Google Chrome je prestao sa automatskim pokretanjem videa sa zvukom na specifičnim sajtovima, preko desnog klika, kada je Chrome 64 objavljen. Sada je kompanija objavila kod, sa kojim predstavlja novi set kriterijuma koje bi sajtovi trebalo da ispunjavaju kako bi mogli da puštaju video sa zvukom. Lista je toliko duga da praktično nijedan tab neće automatski reprodukovati video sa zvukom, kada Chrome 66 bude objavljen.

Prema navodima sa Chromium Bloga, korisnik će morati da klikne (ili pritisne) na sajt tokom pretrage kako bi započeo "autoplay" videa sa zvukom. Na mobilnim uređajima, sajt će morati da bude dodat na Home Screen. Desktop korisnici će morati često da puštaju sadržaj kako bi se video pokretao sa zvukom.

Ostale novine, koje Chrome 66 uključuje, su prikaz upozorenja za rušenje uzrokovano eksternim softverom koji ubacuje kod i odbacivanje poverenja za Symante sertifikate. Beta Chrome 66 pregledača je već dostupna, dok bi stabilna verzija trebalo da se pojavi u narednim nedeljama.

Izvor: GSMArena

Uros Neregistrovan korisnik
Dobro su se setili, mada za neke i prekasno, ima vec 2 godine kako sam presao skroz na operu, manje reklama, manje bagova, slabija prolaznost za instalacije raznoraznih spam toolbarova. Ima i fabricki ad blocker i vpn
vladat1 Član postova: 4741
Ovo i neće biti loše. Neki si baš preterali sa reklamama.

Primećen prvi Intel Coffee Lake-S procesor sa osam jezgara

Vivo V9 stiže sa izrezom u ekranu i 24MP AI selfi kamerom

10504
10505
10506
10507
10508
10509