Greška

Došlo je do greške.

Chrome bi mogao omogućiti sajtovima da budu u modu koji štedi bateriju

17.08.2020 10:29 | 0 Software/Web
Chrome bi mogao omogućiti sajtovima da budu u modu koji štedi bateriju


Iako ima najveći tržišni udeo u segmentu veb pregledača, Chrome je poznat po tome da troši dosta resursa, posebno kada su u pitanju baterije kaptopova. Google već neko vreme pokušava da ispravi ovakvo stanje, kako na matketinškom, tako i na tehničkom nivou, a dolazeća funkcija bi mogla biti dodata na listu karakteristika koje pomažu u očuvanju trajanja baterije.

Jedna Chrome eksperimentalna funkcija omogućava sajtovima opciju da "sugerišu" mod za uštedu baterije koju će Chrome koristiti. Nije poznato kako će ovo konkretno funkcionisati, ali sajtovi će moći da koriste specijalne kodove i tagove kako bi označili da žele da Chrome optimizuje bateriju ili CPU.

 

Pogledajte još: Nova ekstenzija za Chrome korisnicima prikazuje na koji način ih reklame prate


Ovo bi moglo omogućiti veb aplikacijama za video konferencije da rade koliko god je potrebno, a da pri tom ne troše previše resursa. Chrome će moći da smanji frejmrejt stranice i uspori rad skripti kako bi se uštedelo na ciklusu CPU-a i smanjila potrošnja.

Ono što je najbitnije, novi sistem će omogućiti veb stranicama da prilagode performanse u zavisnosti od toga da li je korisnik uključio mod za uštedu u okviru operativnog sistema. Ovo će omogućiti da aplikacije (poosebno Progressive Web Apps) postanu svesnije modova za uštedu baterije u operativnom sistemu.

Izvor: SlashGear

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Xbox Series X konzola bi mogla koštati 599 dolara

Samsung planira da većinu proizvodnje telefona preseli u Indiju

10504
10505
10506
10507
10508
10509