Greška

Došlo je do greške.

Chrome 71 za Android stiže sa sigurnosnim i drugim poboljšanjima

05.12.2018 20:40 | 0 Software/Web
Chrome 71 za Android stiže sa sigurnosnim i drugim poboljšanjima


Chrome 71 pristiže na Android platformu sa brojnim sigurnosnim poboljšanjima i izmenama, koje imaju za cilj da smanje maliciozno logovanje i iznuđivanje novca od korisnika.

Najnovija verzija Chrome-a za Android će prikazivati upozorenje u browseru kada stranica ne prikazuje potrebne informacije o tome kako će uneti lični detalji biti korišćeni kao deo pretplate. Chrome će takođe detektovati stranice koje nemaju jasno istaknuto da će se transakcija obaviti. Ovo je svakako dobra stvar, jer mnogi korisnici u podešavanjima imaju postavku za plaćanja jednim dodirom i maliciozni sajtovi mogu lako da manipulišu ovakvim transakcijama ukoliko korisnik nije oprezan.

 

Pogledajte još: Izgleda da Google ima rešenje za nagomilane Chrome tabove


Chrome 71 takođe ima rešenje i za sajtove koji prikazuju reklame kao sistemska obaveštenja, a često u okviru njih postoje i lažni "Dismiss" tasteri. Google ističe da će novo ažuriranje sprečiti ovakve sajtove da kradu osetljive korisničke podatke.

Još jedan dodatak u najnovijem Chrome ažuriranju za Android jeste mogućnost dsa developeri prilagođavaju kako se veb aplikacije pokazuju u fullscreen pregledu.

Izvor: PhoneArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije
 

Komentari

0 Dodaj komentar

Honor u januaru predstavlja novi telefon

Ruski Yandex sada ima i svoj telefon

10504
10505
10506
10507
10508
10509