Greška

Došlo je do greške.

Chrome 69 povezuje Google servise sa logovanjem u pregledač

24.09.2018 11:25 | 0 Software/Web
Chrome 69 povezuje Google servise sa logovanjem u pregledač


Chrome je trenutno najpopularniji svetski browser, bar kada je u pitanju pokrivenost tržišta. Međutim, iako je proizvod kreiran od strane kompanije Google (i baziran na otvorenom kodu), ne identifikuju se svi Chrome korisnici kao Google korisnici, i obrnuto.

Ova razlika bi, međutim, uskoro mogla prestati da postoji jer najnovija verzija Chrome pregledača donosi funkciju da ukoliko je korisnik logovan u jedan servis, automatski je logovan i u drugi. Pre verzije 69, korisnici su mogli da koriste Chrome bez potrebe logovanja na bilo koji Google nalog. Ovo nije sprečavalo korisnike da koriste Google servise u tom browseru, ukoliko su to želeli.


Pogledajte još: Google slavi 10. rođendan Chrome-a novim izgledom i poboljšanim funkcijama


Prema svemu sudeći, ovo više nije slučaj sa Chrome 69 verzijom. Ukoliko se korisni loguje u bilo koji Google servis na ovoj verziji pregledača, on će automatski logovati Chrome u odgovarajući Google nalog. Takođe, ukoliko ste na primer bili dugo ulogovani u Chrome, ali ste se potom izlogovali sa Gmaila, možete se iznenadno naći bez svojih uobičajenih podešavanja browsera.

Ovo bi svakako moglo izazvati konfuziju kod korisnika, a Google nije specifično najavio postojanje ove opcije. Navodi se da je razlog ove promene to što Google smatra da su obični korisnici zbunjeni razdvajanjem dva naloga (Chrome i Google).

Izvor: SlashGear

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Test izdržljivosti iPhone XS Max telefona (video)

Ovako će izgledati dolazeća MSI MEG 390 GODLIKE matična ploča

10504
10505
10506
10507
10508
10509