Greška

Došlo je do greške.

Chrome će uskoro trošiti manje memorije na Windowsu 10

22.06.2020 09:29 | 0 Software/Web
Chrome će uskoro trošiti manje memorije na Windowsu 10


Google je proveo godine u pokušajima da umanji problem koji Chrome ima sa potrošnjom memorije, a kompanija će uskoro ponuditi značajna poboljšanja na ovom polju za Windows 10 korisnike.

Inženjer kompanije Google je nedavno otkrio da će buduća verzija Chrome-a koristiti tehniku iz Microsoft Edge-a, kako bi se smanjilo korišćenje RAM-a i teoretski poboljšale performanse. Chrome će se prebaciti na "Segment Heap" upravljanje memorijom, koje prema Microsoftovim saznanjima smanjuje potrošnju memorije za 27 procenata.

 

Pogledajte još: Chrome će uskoro na veb stranicama blokirati reklame koje troše resurse


Poboljšanja u Chrome-u bi mogla varirati u zavisnosti od sistema, ali testovi sugerišu da u nekim situacijama mogu da uštede "stotine megabajta" u browseru i sistemskim procesima. Sistemi sa više jezgara će najverovatnije moći da najviše profitiraju od ovoga, prema navodima inženjera.

Nova funkcija bi trebalo da zaživi nedugo nakon što Google kreira Chrome uz pomoć odgovarajućeg Windows 10 developer paketa. Očekuje se da ovo neće dovesti da ogromnog poboljšanja performansi, ali bi moglo pomoći u situacijama kada sistem radi sa limitiranom memorijom ili kada korisnik ima veliki broj otvorenih tabova.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Testirali smo Huawei Freebuds 3i slušalice (video)

Honor X10 Max zvanično stiže 2. jula, poznate specifikacije

10504
10505
10506
10507
10508
10509