Greška

Došlo je do greške.

Chrome 92 implementira bolju privatnost i sigurnost, troši manje baterije

21.07.2021 11:00 | 0 Software/Web
Chrome 92 implementira bolju privatnost i sigurnost, troši manje baterije


Google Chrome 92 je postao dostupan korisnicima, a stiže sa nekoliko poboljšanja. Među njima su filtriranje Bluetooth uređaja, PWA poboljšanja i drugo. Google je objavio i detalje o funkcijama privatnosi i sigurnosti, koje stižu sa novom verzijom Chrome-a.

Korisnici Chrome-a su verovatno primetili da neki veb sajtovi traže dodatne dozvole kao što su mikrofon i lokacija. Da biste mogli da pratite koje dozvole veb sajtovi kmoriste, možete jednostavno da kliknete na ikonicu sa katancem u polju za adresu, koja sada prikazuje ažurirani panel sa dozvole koje je korisnik odobrio. Trenutno je ova funkcija prisutna samo na Android telefonima i tabletima. Google ističe da će buduća poboljšanja takođe uključivati mogućnost brisanja veb sajta iz istorije pregleda.

 

Pogledajte još: Google Chrome odlaže odbacivanje eksternih kolačića za 2023. godinu


Poboljšanja dobijaju i Chrome Actions. Ova funkcija je dostupna od Chrome 87 verzije iz novembra 2020. godine i omogućava korisnicima da izvršavaju radnje poput brisanja istorije ili kolačića direktno iz polja za adresu pregledača. Sada funkcija dobija nove opcije, kao što je mogućnost kucanja "bezbednosne provere" radi validacije sigurnosti lozinki i provere postojanja malicioznih ekstenzija. Ostale radnje uključuju upravljanje bezbednosnim postavkama i upravljanje sinhronizacijom.

Na kraju, na polju sigurnosti, Google proširuje Site Isolation na Chrome-u. Ovo nudi mogućnost izolovanja sajtova i ekstenzija jednih od drugih, tako da maliciozne ekstenzije ili sajtovi ne mogu da kradu podatke korisnika sa drugih sajtova. Funkcija se proširuje tako da pokriva više veb lokacija i ekstenzija.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

U prodaji: Nova Huawei Watch 3 serija pametnih satova

Samsung zvanično najavljuje naredni Galaxy Unpacked događaj za 11. avgust

10504
10505
10506
10507
10508
10509