Greška

Došlo je do greške.

Chrome 70 stiže sa Windows PWA podrškom, opcijom za onemogućavanje kontroverznih loginova

17.10.2018 20:00 | 0 Software/Web
Chrome 70 stiže sa Windows PWA podrškom, opcijom za onemogućavanje kontroverznih loginova


Chrome 70 je najnovija verzija Google browsera, a pristiže korisnicima na Window, Mac i Linux računarima. Ažuriranje donosi izmene nekih funkcija, koje je Google implementirao u prethodnoj verziji. Ovo uključuje onemogućavanje automatskog logovanja pregledača na korisničke Google naloge nakon logovanja u neku od aplikacija kompanije. Chrome 70 takođe donosi podršku za Progressive Web Apps (PWA) na Windowsu.

Najnovija verzija pregledača ima opciju pod nazivom "Allow Chrome sign-in", koju je moguće isključiti ukoliko ne želite da se automatski logujetu na svoj Google nalog u okviru browsera.

Google je takođe ažurirao interfejs Chrome-a, kako bi jasnije naznačio koji podaci se sinhronizuju, a načinio je i izmene u načinu na koji browser briše kolačiće, pa će uz sve ostalo brisati i Google service kolačiće.


Pogledajte još: Google dodaje novi Explore UI u Chrome za Android


Pored ispravki problema, Chrome 70 donosi i nove funkcije. Glavna među njima je podrška za Progressive Web Apps (PWA) na Windowsu. Ovo je jednostavan način za kompanije da ponude izvorne Windows programe u veb okruženju. Umesto da se razvijaju posebne desktop aplikacije za servise, PWA može servisu da omogući zaseban prozor bez bloatware-a, adress bara i tabova.

Na kraju, Chrome 70 donosi podršku za novi video kodek - AV1. Namena kodeka je da nasledi VP9, nudeći bolju kompresiju. Takođe, korisnicima omogućava ekstenzijama za Chrome da pristupaju specifičnim sajtovima i pomera browser u novu fazu borbe protiv nesigurnih sajtova.

Izvor: TheVerge

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Huawei Mate 20 serija koristi Nano Memory umesto microSD-a

Evropski proizvođači Android uređaja će uskoro morati da plaćaju naknadu za korišćenje Google aplikacija

10504
10505
10506
10507
10508
10509