Greška

Došlo je do greške.

Četvorocifrene iPhone lozinke je moguće hakovati za šest minuta

17.04.2018 18:02 | 2 Mobile
Četvorocifrene iPhone lozinke je moguće hakovati za šest minuta


GrayKey, uređaj koji je proizvela kompanija Grayshift i koji se trenutno koristi masovno od strane policije SAD, može da hakuje iPhone bez obzira na to koliko je kompleksna lozinka. Naravno, što se više znakova koristi to je proces hakovanja duži.

Policija koristi hacking alate za za pristup iPhone uređajima

Prema navodima Metjua Grina, profesora i kriptografa sa Džon Hopkins instituta za sigurnost informacija, četvorocifrenu lozinku na iPhone-u je moguće premostiti za nešto više od šest minuta. U najgorem slučaju, potrebno je 13 minuta za hakovanje passcodea-a od četiri cifre. Vreme "probijanja" lozinki se povećava što su one kompleksnije, pa je tako za desetocifrenu lozinku potrebno oko 4629 dana kako bi se hakovao iPhone.

Ovo je očigledan znak da bi vlasnici iPhone uređaja trebalo da koriste alfanumeričke lozinke kako bi zaštitili svoje uređaje, a eksperti preporučuju korišćenje bar sedam karaktera.

apple2_31.jpg

Naravno, korišćenje kompleksnijih lozinki nije najpogodnije rešenje za iPhone korisnike, posebno zbog toga što moraju regularno da kodove unose ručno, prema zahtevima koje nameće iOS. S druge strane, ovo je izgleda jedini način za zaštitu uređaja i obezbeđivanja da podaci budu sigurniji.

Korisnici mogu da implementiraju kompleksnije lozinke na svojim iPhone uređajima odlaskom u Settings > Face ID/Touch ID & Passcodes > Change Passcode > Custom Alphanumeric Code.

Izvor: Softpedia

alfaunits Član postova: 42999
U prevodu ako ste obican korisnik, zadali smo vam nepotrebnu brigu o necemu sto za vas nije ni bitno, niti razumete
A ako ste "alakajuda", eto nacina da nama ovo bude beskorisno

Microsoft objasnio zbog čega je odložio Windows 10 Spring Creators Update

Galaxy S10 dizajn: Infinity Display, 3D kamera, senzor otiska ispod ekrana

10104
10105
10106
10107
10108
10109