Greška

Došlo je do greške.

CES 2020: Western Digital predstavlja nove prenosive skladišne uređaje

09.01.2020 11:15 | 0 Hardver
CES 2020: Western Digital predstavlja nove prenosive skladišne uređaje


Kompanija Western Digital je tokom CES 2020 sajma predstavila nekoliko zanimljivih rešenja za skladištenje podataka, kako iz sopstvenog repertoara, tako i u okviru SanDisk brenda.

SanDisk 8TB SSD prototip predstavlja prenosivi SSD najvećeg kapaciteta, a koristi SuperSpeed 20Gbps USB protokol interfejsa. SSD će biti idealan za kreatore sadržaja kojima je potreban brz pristup velikim fajlovima. Uređej je trenutno u prototip fazi i nije dostupan u prodaji.

Pored ovoga, Western Digital je prikazao i novi 1TB SanDisk Ultra Dual Drive Luxe USB Type-C Flash Drive, koji predstavlja kompanijin najnoviji drajv sa dva konektora, a kompatibilan je sa laptopovima i telefonima koji imaju USB Type-C konekciju. S jedne strane uređaja nalazi se USB Type-C, dok je s druge strane Type-A konektor.

wd2_3.jpg

Još jedan prvi industrijski uređaj za Western Digital je i WD_black P50 game Drive SSD, a u pitanju je prvi model sa SuperSpeed USB 2.0 interfejsom. P50 je dostupan u verzijama od 500GB, 1TB i 2TB, a vlasnicima PC uređaja i konzola obezbeđuje skladišno rešenje koje je brzo, pouzdano i u malom formatu. Predstavljena su i dva Xbox licencirana modela: WD_black P10 game Drive i WD_black D10 Game Drive.

wd3_1.jpg


Na kraju, tu je i SanDisk ibi, koji korisnicima nudi lokalno rešenje za skladištenje koje funkcioniše kao personalni cloud sistem za skladištenej fotografija i videa. SanDisk ibi će biti dostupan u kapacitetu od 1TB, a uključuje i prateću aplikaciju koja omogućava bežično povezivanje uređaja sa telefonom.

Izvor: KitGuru

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Procurele specifikacije Samsung Galaxy Tab S6 5G tableta

Twitter olakšava kontrolisanje odgovaranja na tvitove

10203
10205
10206
10207
10208
10209