Greška

Došlo je do greške.

CEO Samsunga najavio ostavku, kompanija predviđa rekordnu operativnu zaradu

13.10.2017 13:38 | 0 Biznis IT
CEO Samsunga najavio ostavku, kompanija predviđa rekordnu operativnu zaradu


Kwon Oh-hyun, CEO i potpredsednik Samsunga, najavio je svoju ostavku na funkcije u južnokorejskoj kompaniji. On će sa pozicije CEO-a kompanije, pozicija u odboru, kao i CEO-a Samsung Display odeljenja, otići u martu 2018. godine. Odluka je prilično iznenađujuća, s obzirom na to da tehnološki gigant očekuje da tokom ovog tromesečja prevaziđe očekivanja koja se tiču zarade.

U pismu svojim zaposlenima, Kwon je istakao: "Ovo je nešto o čemu sam dugo razmišljao. Nije bila laka odluka, ali osećam da više ne mogu da je odlažem. S obzirom na to da smo pogođeni unutrašnjom krizom bez presedana, verujem da je vreme da kompanija krene iznova, sa novom motivacijom i mlađim vođstvom kako bi se bolje odgovorilo izazovima koji stižu u brzo rastućoj IT industriji".

Ako imamo u vidu da su akcije Samsung Electronicsa dramatično porasle, te da je Sasmsung trenutno najprofitabilnija kompanija na svetu, ova odluka Kwona je prilično nejasna. Kwon je doduše istakao da su aktuelni uspesi Samsunga zasluga odluka i investicija obavljenih u prošlosti. On je takođe pomenuo nezadovoljstvo nemogućnošću kompanije da predvidi buduće trendove na tržištu.

Pored objave ostavke CEO-a, Samsung je prezentovao i tromesečni finansijski izveštaj, uz povećanje zarade zahvaljujući jakoj prodaji memorijskih čipova. Ovo će doneti i rekordan godišnji profit. Za drugo tromesečje, koje je završeno u junu, poluprovodnici su doneli profit od 7,2 milijarde dolara.

Izvor: Neowin

Komentari

0 Dodaj komentar

The Pirate Bay nastavlja da rudari kriptovalute koristeći procesore korisnika

Destiny 2 PC zahtevi i datum objave

10604
10605
10606
10607
10608
10609