Greška

Došlo je do greške.

CEO Ericssona: Ukoliko se sankcije nad Huaweijem nastave, Ericsson će napustiti Švedsku

04.01.2021 11:06 | 0 Biznis IT
CEO Ericssona: Ukoliko se sankcije nad Huaweijem nastave, Ericsson će napustiti Švedsku


Kada je u pitanju razvoj 5G mreže, proces je je poprilično zakomplikovan zbog situacije sa kompanijiom Huawei. Postoje tri glavna proizvođača 5G opreme - Huawei, Ericsson i Nokia.

Nakon sankcija, koje su Huaweiju nametnule SAD i neke druge zemlje, polje delovanja na 5G tržištu se smanjilo. To znači da Nokia i Ericsson sada imaju prednost nad kineskom kompanijom, ali izvršni direktor švedske kompanije je od starta izražavao nezadovoljstvo ovakvim stanjem na tržištu.

Börje Ekholm, Ericsson CEO, je prema izjavama švedskih medija istakao: "Ukoliko se sankcije nad Huaweijem nastave, Ericsson će napustiti Švedsku". Od kako je Švedska zabranila Huaweiju da učestvuje u izgradnji 5G mreže u ovoj zemlji, zvaničnici Ericssona su zabrinuti da bi njih ista sudbina mogla zadesiti u Kini, kao odmazda. Zbog toga je CEO kompanije bio veoma glasan u naporima da ublaži situaciju u kojoj se Huawei nalazi.

 

Pogledajte još: Milan Vujović: Samsung je i dalje tehnološki lider industrije (video)


Švedski "Daily News" ističe da je Börje Ekholm u tekstualnoj poruci zapretio ministarki trgovine Anni Hallberg da će kompanija napustiti zemlju ukoliko vlasti ne ukinu sankcije koje su nametnute Huaweiju i ZTE-u. Njen odgovor je bio da vlada ne može da ukine zabranu za Huawei, jer je odluka zasnovana na preporuci sigurnosnog odeljenja i nacionalne odbrane Švedske.

CEO Ericssona je zagovornik ideje da Huawei i drugi veliki igrači podnesu tužbu protiv zabrane, a kompanija je pokušala i da angažuje advokate kako bi se pomoglo kineskom gigantu u tužbi protiv zabrane u Švedskoj, ali bez konkretnih rezultata.

Izvor: GizChina

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Samsung je zvanično potvrdio Galaxy S21 događaj za 14. januar

Steam započinje 2021. godinu rekordnim brojem istovremenih igrača na platformi

10604
10605
10606
10607
10608
10609